Gandhi. Vol. II. Si India va fi libera!

Epuizat din stoc
SKU
C155520
31.40 LEI
Pe scurt

Seria Gandhi cuprinde 2 volume: I: Sunt un soldat al pacii si II: Si India va fi libera! Licentiat in istoria artei si expert in istorie, Jose Freches a avut diverse functii in domeniile comunicarii si audiovizualului, astazi reprezentand imaginea unei agentii pariziene de comunicare si conducand in acelasi timp o galerie de arta si antichitati. In Romania este cunoscut indeosebi prin bestsellerurile sale Imparateasa matasii (Editura Allfa, 2006), Discul de jad (Editura Allfa, 2007) si Imperiul lacrimilor (Editura Allfa, 2009).

1915. Gandhi s-a intors in India, dupa 10 ani indelungati pe care i-a petrecut departe de tara natala. Singur sau aproape singur, avand drept unica arma forta spiritului, se ridica impotriva Imperiului britanic cerand libertate si demnitate pentru poporul indian. In timp ce parcurge neobosit regiunile cele mai sarace, barbatul imbracat in panza alba predica prin nonviolenta in fata legilor injuste ale opresorilor, dragostea fata de aproape si toleranta, pentru a-si linisti poporul care se afla in pragul razboiului civil. Isi castiga astfel numele „mahatma“, marele suflet. Urmat de sute de mii de discipoli, Gandhi lupta fara incetare. Este aruncat in inchisoare, vede moartea cu ochii din cauza posturilor lui repetate si reuseste sa scape de atentatele care il vizeaza. Insa toate acestea nu sunt suficiente pentru a-l face sa renunte.


Delhi, 30 ianuarie 1948, ora 17:09. Se aud trei focuri de arma. Mahatma se prabuseste. India este orfana. Dar datorita lui Gandhi, datorita hotararii sale de nezdruncinat, lacrimile pe care le varsa poporul lui sunt lacrimile unui popor liber.


Jose Freches ne introduce in istoria fasinanta a parintelui natiunii indiene. O biografie magistrala.


„E mult timp de cand l-am descoperit pe Gandhi. Este un personaj exceptional. O icoana a vremurilor noastre. Un model pentru toate generatiile. Intr-o anumita masura el reprezinta India, unul dintre uriasii de azi si mai ales de maine. Ceea ce m-a pasionat a fost sa incerc sa inteleg psihologia profunda si foarte particulara a lui Gandhi.“ - Jose Freches despre Gandhi

Mai multe informații
EdituraAll
ISBN 978-973-724-238-9
Număr de pagini 432
Formatul cărţii 11x18
Tip copertă brosata
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsGandhi. Vol. II. Si India va fi libera!
Rating-ul tău