Geneza Europei comunitare. Mesajul democraţiei de inspiraţie creştină

în stoc
SKU
a218721
37.00 LEI

Ştefan Delureanu prezintă în această carte, pe lângă alte scrieri ale lui George Ciorănescu, cele trei broşuri pe care le-a publicat la Paris, între anii 1950 şi 1955, sub egida N.E.I. (Noile Echipe Internaționale), consacrate protecţiei sociale a tineretului european, creştinilor din spatele Cortinei de Fier, tineretului din Europa Centrală şi Orientală sub dominaţia comunistă.

George Ciorănescu a fost o personalitate de marcă, un adevărat promotor al valorilor europene creștine: membru fondator al secției de tineret a Noilor Echipe Internaționale, membru al Partidului Țărănescu, membru al Biroului Executiv al Consiliului Tineretului Liber din Europa Centrală etc.

A trăit cea mai mare parte a vieții sale în exil și a fost activ în fața forurilor naționale și internaționale, în presa scrisă sau la radio, abordând diferite teme precum: apărarea europeană, rolul tineretului în crearea Europei Unite, situația țărilor din Europa Centrală și a României etc.

Concentrându-se asupra activității lui Ciorănescu, acest martor emblematic, cartea prezintă  mărturii documentare de primă mână ale genezei Europei.

Mai multe informații
EdituraPaideia
ISBN 9786067484144
Număr de pagini 284
Formatul cărţii 9.5 x 20.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsGeneza Europei comunitare. Mesajul democraţiei de inspiraţie creştină
Rating-ul tău