Ghidul crestinului ortodox de azi. Volumul I: Crestinismul si Biserica (audiobook)

în stoc
SKU
AB000080/1
9.63 LEI
Pe scurt
Ghidul parintelui-profesor Vasile Raduca s-a nascut din intrebarile noastre, ale celor lipsiti de sansa unei educatii religioase: intrebari cu raspunsuri simple, despre prescriptiile crestine pentru viata de fiecare zi, si intrebari dificile, despre sensul acestor prescriptii si dogma care le-a generat. Explicate cu rabdare si interpretate din perspectiva vremurilor de azi, stravechile norme ale Bisericii ortodoxe devin usor de inteles si, poate, usor de urmat.
„La re­cen­saman­tul facut acum cati­va ani, ro­manii s-au de­cla­rat in ma­rea lor ma­jo­ri­ta­te cres­tini or­to­docsi. Ex­pe­rien­ta de pre­ot m-a facut sa con­stat ca un nu­mar re­strans de oa­meni stiu de ce sunt cres­tini, un nu­mar inca mai re­strans stiu de ce sunt cres­tini or­to­docsi, iar altii, mult mai putini, stiu cum sa se com­por­te in ca­li­ta­te de cres­tini or­to­docsi.Din­tre cei care se con­si­de­ra cres­tini prac­ti­canti, nu pu­tini prac­ti­ca un cres­ti­nism pro­priu, ca si cum in­tr-o so­cie­ta­te care isi pro­pu­ne sa pri­va­ti­ze­ze to­tul am pu­tea pri­va­ti­za pana si via­ta re­li­gioa­sa.

Prac­ti­ca­rea vie­tii cres­ti­ne la multi frati de-ai nostri este, de mul­te ori, di­fe­ri­ta de ceea ce in­va­ta Bi­se­ri­ca. Pe de alta par­te, alti cres­tini or­to­docsi con­si­de­ra ca prac­ti­ca­rea vie­tii cres­ti­ne este res­pon­sa­bi­li­ta­tea cle­ru­lui, Bi­se­ri­ca ne­fi­ind alt­ce­va de­cat o in­sti­tu­tie care pres­tea­za ser­vi­cii re­li­gioa­se po­pu­la­tiei. Me­ri­ta pre­ci­zat fap­tul ca in­tre­gul conti­nut al aces­tei lu­crari este pro­vo­cat de ras­pun­su­ri­le pe care am in­cer­cat sa le dau, in­tr-un lim­baj sim­plu si, sper, adec­vat, in­tre­bari­lor sau cel putin unei se­rii de in­tre­bari puse de cei pre­o­cu­pati de via­ta cres­ti­na." Parintele Prof. Dr. Vasile RaducaParintele-profesor Vasile Raduca traieste in Bucuresti, este casatorit si are doi copii. Slujeste la biserica Kretzulescu, al carei paroh este. Enoriasii ii pretuiesc seriozitatea cu care isi indeplineste responsabilitatile pastorale. Are o remarcabila cultura teologica. A studiat in tara, in Grecia si in Elvetia. Este doctor in teologie al Universitatii din Fribourg si al Institutului Teologic Universitar din Bucuresti, unde preda teologia morala.

A publicat doua lucrari despre Sfantul Grigorie de Nyssa si studii de specialitate in revistele de teologie. A tradus din franceza, germana, latina si greaca pentru edituri de prestigiu.Durata: 1:17:59Urmatoarele 4 volume vor cuprinde capitolele:Bi­se­ri­ca Or­to­do­xa Ro­ma­na. Per­soa­ne ve­ne­ra­te de Bi­se­ri­ca si obiec­te de cult. Cul­tul re­li­gios. Tim­pul sa­cru si sar­ba­to­ri­le. Sfin­te­le Tai­ne si ie­rur­gi­i­le. Via­ta mo­ra­la. Via­ta si moar­tea            
Mai multe informații
EdituraHumanitas Multimedia
Colecție Ascultă şi învaţă
Ediția cărții I
ISBN 978-973-1709-84-0
Traducător Elian Smaranda Bratu
Număr de pagini 492
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2008
Premii Nobel 2010
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsGhidul crestinului ortodox de azi. Volumul I: Crestinismul si Biserica (audiobook)
Rating-ul tău