GOPO în 100 de pagini de bandă desenată

în stoc
SKU
a261159
48.48 LEI
Pe scurt

Volumul de faţă este semnificativ mai ales pentru faza de creație a marelui cineast, pe care am putea-o numi „Gopo național", cu exemplificări din seriile de desene sau benzi desenate publicate înainte de 1944 sau în suplimentul Pițigoiul al ziarului România liberă, apărut între 1944 și 1948. Pentru Gopo, desenul a rămas o ocupație permanentă.

DANA DUMA

Ați colecționat vreodată soare? Eu da! Am strâns fel de fel de sori: pictați, gravați sau ciopliți de om, după modelul strălucitor al soarelui de pe cer. Am găsit sori cu nas, cu ochi, cu gură, cu o coamă de flăcări în loc de păr, sori cu raze ondulate, sori cu săgeți, sori rotunzi, ovali. Odată am citit soare chiar sub un pătrat. Am desenat și eu un soare, dar alt fel - așa cum nu l-am văzut niciodată. Era un soare foarte frumos; nu aşa urât și rotund ca cel de azi! (...) Desenând soarele acesta risipit, mi-am ales o fărâmă din el - planeta cea umedă. Și curând am desenat o altă fărâmă din planeta aceasta pe care am numit-o: omulețul.

ION POPESCU GOPO

Mai multe informații
EdituraArt
Colecție Grafic
ISBN 9786303210247
Număr de pagini 120
Formatul cărţii 25,5 x 27 cm
Tip copertă cartonată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsGOPO în 100 de pagini de bandă desenată
Rating-ul tău

Volumul de faţă este semnificativ mai ales pentru faza de creație a marelui cineast, pe care am putea-o numi „Gopo național", cu exemplificări din seriile de desene sau benzi desenate publicate înainte de 1944 sau în suplimentul Pițigoiul al ziarului România liberă, apărut între 1944 și 1948. Pentru Gopo, desenul a rămas o ocupație permanentă.                                                                       DANA DUMA

Ați colecționat vreodată soare? Eu da! Am strâns fel de fel de sori: pictați, gravați sau ciopliți de om, după modelul strălucitor al soarelui de pe cer. Am găsit sori cu nas, cu ochi, cu gură, cu o coamă de flăcări în loc de păr, sori cu raze ondulate, sori cu săgeți, sori rotunzi, ovali. Odată am citit soare chiar sub un pătrat. Am desenat și eu un soare, dar alt fel - așa cum nu l-am văzut niciodată. Era un soare foarte frumos; nu aşa urât și rotund ca cel de azi! (...) Desenând soarele acesta risipit, mi-am ales o fărâmă din el - planeta cea umedă. Și curând am desenat o altă fărâmă din planeta aceasta pe care am numit-o: omulețul.

 ION POPESCU GOPO