Gradina ceturilor din amurg

Epuizat din stoc
SKU
C216171
40.40 LEI
Pe scurt

Roman distins cu Man Asian Literary Prize 2012, Walter Scott Prize 2013 si nominalizat la Man Booker Prize in 2012


Un roman de o frumusete tragica, delicata si misterioasa, o incursiune in istoria brutala a Malaeziei

Romanul Gradina ceturilor din amurg este povestea vietii fascinante a judecatoarei Teoh Yun Ling. Structurata pe trei planuri temporale, actiunea romanului se intoarce in trecut, la perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, cind Yun Ling si sora ei, Yun Hong, sint prizoniere intr-un lagar japonez. Dupa terminarea razboiului, Yun Ling vrea sa-si tina promisiunea facuta surorii moarte – aceea de-a construi o gradina japoneza in casa lor natala din Kuala Lumpur – si devine ucenica si mai tirziu iubita maestrului Nakamura Aritomo. Amenintata de pierderea memoriei, Yun Ling hotaraste sa-si puna amintirile pe hirtie si descopera secretul vietii lui Aritomo.


„Gindit la fel de complicat precum o gradina japoneza, acest roman inselator de tacut ascunde reverberatiile pasiunii, ale unei emotii adinci. Gradina ceturilor din amurg va ramine in memoria afectiva a cititorului mult timp dupa ce lectura s-a sfirsit.” (Booklist)


„Un roman poetic, plin de compasiune si tristete, a carui actiune se desfasoara in Malaezia de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial… In acest peisaj melancolic, loialitati complicate se intrepatrund cu brutalitatea istoriei, pentru a da la iveala o carte de o frumusete aparte, tragica si misterioasa.” (Kirkus Reviews)

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIblioteca Polirom
ISBN 978-973-46-4132-1
Traducător Irina Bojin
Număr de pagini 400
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă brosata
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsGradina ceturilor din amurg
Rating-ul tău