Grădina de la miezul nopții

în stoc
SKU
a256938
42.42 LEI
Pe scurt
Carte premiată cu Medalia Carnegie Tom îşi petrece vara în casa unchiului şi a mătuşii, departe de părinţii şi fratele lui. Resemnat şi trist, ascultă bătăile pendulei din hol. Ora unsprezece... Ora douăsprezece... Ora treisprezece...
Mai multe informații
EdituraArthur
Colecție Classic Yellow
ISBN 9786060867944
Traducător Alexandru Macovei
Număr de pagini 244
Formatul cărţii 14.5 x 21 cm
Tip copertă Cartonata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsGrădina de la miezul nopții
Rating-ul tău

Carte premiată cu Medalia Carnegie

Tom îşi petrece vara în casa unchiului şi a mătuşii, departe de părinţii şi fratele lui. Resemnat şi trist, ascultă bătăile pendulei din hol.

Ora unsprezece... Ora douăsprezece... 

Ora treisprezece...

Treisprezece! Băiatul dă fuga pe scări în jos şi descoperă o grădină minunată. 

Nimeni nu ştie însă de existenţa ei.

În grădina de la miezul nopţii, Tom trăieşte aventuri de neuitat şi nici vorbă să fie singur: întâlneşte acolo câţiva copii care, după hainele pe care le poartă, par a veni din alt secol. Şi asta nu-i nimic: dintre ei, numai o fetiţă, Hatty, îl poate vedea. 

Oare sunt nişte fantome? 

Sau Tom însuşi e o fantomă?...

Philippa Pearce (1920-2006) s-a născut în comitatul Cambridgeshire, Marea Britanie. Satul natal şi locurile în care a copilărit au fost o sursă bogată de inspiraţie pentru cărţile ei. A fost prima din familia ei care a absolvit facultatea, studiind engleza şi istoria la Cambridge University. Timp de treisprezece ani a lucrat la BBC, iar apoi a fost redactor la Oxford University Press şi la André Deutsch Publishers.

În 1955 a publicat primul ei roman pentru copii, Minnow on the Say, iar în 1958 a apărut Grădina de la miezul nopţii, care a fost recompensată cu prestigioasa Carnegie Medal. Cartea s-a bucurat de un mare succes, fiind adaptată pentru televiziune şi teatru.

Philippa Pearce a scris peste 30 de romane şi cărţi de povestiri pentru copii, printre care A Dog So SmallThe Children of the CharlecoteThe Little Gentleman şi The Way to Sattin Shore.