Grădinile Finzi - Contini

în stoc
SKU
a257635
Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI
Pe scurt
„Grădinile Finzi-Contini” reprezintă cea mai cunoscută poveste de dragoste din literatura italiană a secolului XX, dar și romanul dispariției unei lumi. Frumoasa, inteligenta, dar și periculoasa Micόl este unul dintre marile personaje ale literaturii universale, simbol al misterului primei iubiri. Comunitatea iudaică din Ferrara, sinagogile ei, dar și domeniul înconjurat de Ziduri al bogatei familii Finzi-Contini sunt Readuse la viață de memoria lui Bassani, ce reconstituie ultimii ani de dinaintea Holocaustului prin ochii unui tânăr îndrăgostit. Romanul a avut parte de o tulburătoare ecranizare, în regia lui Vittorio De Sica.
Mai multe informații
EdituraPandora-M
Colecție Anansi
ISBN 9786069786000
Traducător Rodica Locusteanu
Număr de pagini 288
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsGrădinile Finzi - Contini
Rating-ul tău

„Cartea lui Bassani este de un patos terifiant, de enormă elocvență și splendoare elegiacă." Harold Bloom

Grădinile Finzi-Contini reprezintă cea mai cunoscută poveste de dragoste din literatura italiană a secolului XX, dar și romanul dispariției unei lumi. Frumoasa, inteligenta, dar și periculoasa Micόl este unul dintre marile personaje ale literaturii universale, simbol al misterului primei iubiri. Comunitatea iudaică din Ferrara, sinagogile ei, dar și domeniul înconjurat de Ziduri al bogatei familii Finzi-Contini sunt Readuse la viață de memoria lui Bassani, ce reconstituie ultimii ani de dinaintea Holocaustului prin ochii unui tânăr îndrăgostit. Romanul a avut parte de o tulburătoare ecranizare, în regia lui Vittorio De Sica.

„Lumea lui Bassani este harta unui oraș ce poate fi readus la viață doar prin cuvinte." André Aciman

„Când îl citești pe Bassani, e ca și cum ai sta alături de autor, contemplând flăcările dezlănțuite ale unui incendiu distrugător și totuși frumos." Tim Parks

„Literatura acestui cronicar rece, nemilos și lucid al istoriei recente este, în ciuda aparențelor, o declarație de dragoste." Ali Smith

Giorgio Bassani s-a născut în 1916, la Bologna, dar și-a petrecut copilăria și tinerețea la Ferrara. A absolvit Facultatea de Litere a Universității din Bologna în 1939, în ciuda legilor antisemite promulgate în Italia în 1938. A activat în rezistența antifascistă, drept care a fost arestat și întemnițat în 1943. A fost eliberat imediat după îndepărtarea de la putere a lui Benito Mussolini. A fost director editorial al editurii Feltrinelli, publicând printre altele romanul Ghepardul, al lui Giuseppe Tomasi di Lampedusa. A murit în anul 2000 și a fost înmormântat în cimitirul evreiesc din Ferrara. Opera sa capitală este ciclul Romanul Ferrarei, din care face parte și Grădinile Finzi-Contini.