Grota Sfântului

Epuizat din stoc
SKU
a243791
10.00 LEI
Pe scurt
Nuvelă sau jurnal de călătorie, Grota Sfântului surprinde și onorează autorul - gen Vasile Voiculescu din Zahei Orbul, Mihail Sadoveanu din Paștele Blajinilor, Mircea Eliade din Noaptea de Sânziene, cu tentă Agatha Christie, proza se impune, totuși, prin descrierea naturii, părtașă pe tot cuprinsul nuvelei la taina din Grota Sfântului. Personajul, povestitorul, frate bun al lui Alioșa din Frații Karamazov, are discuții de taină cu Nifon, un călugăr, cunoscător al filosofiei, istoriei, miturilor...
Mai multe informații
EdituraLumea Credintei
ISBN 9786068756998
Număr de pagini 96
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsGrota Sfântului
Rating-ul tău

Nuvelă sau jurnal de călătorie, Grota Sfântului surprinde și onorează autorul - gen Vasile Voiculescu din Zahei Orbul, Mihail Sadoveanu din Paștele Blajinilor, Mircea Eliade din Noaptea de Sânziene, cu tentă Agatha Christie, proza se impune, totuși, prin descrierea naturii, părtașă pe tot cuprinsul nuvelei la taina din Grota Sfântului.
Personajul, povestitorul, frate bun al lui Alioșa din Frații Karamazov, are discuții de taină cu Nifon, un călugăr, cunoscător al filosofiei, istoriei, miturilor. Călugărul îl inițiază pe Nelu - student venit în excursie pe munte - în tainele lui Dumnezeu. Amintirile călugărului Nifon aduc în fața cititorului o lume variată și interesantă. Istoria și capcanele ei. Frumusețea locurilor prin care trece studentul face lectura incitantă și plăcută.