Hamlet & Macbeth

în stoc
SKU
a251484
Preț special 30.00 LEI Preț standard 39.99 LEI
Pe scurt
Hamlet nu este doar una dintre cele mai mari piese ale lui Shakespeare, ci și tragedia care pune cele mai fascinante probleme din literatura lumii. Este o dramă despre răzbunare, plină de contraste și conflicte. Violența alternează cu introspecția, melancolia cu umorul, iar subtilitatea cu spectacolul. Prințul Hamlet este descris drept un caracter complex, introspectiv, sfâșiat de contradicții lăuntrice. Reflecțiile sale asupra morții, dilemelor morale și naturii umane fac din el „primul om modern“.
Mai multe informații
EdituraLitera
Colecție Mari clasici ai literaturii
ISBN 978-606-339-382-2
Traducător Ion Vinea
Număr de pagini 368
Formatul cărţii 14 x 21.5 cm
Tip copertă Cartonata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsHamlet & Macbeth
Rating-ul tău

Hamlet nu este doar una dintre cele mai mari piese ale lui Shakespeare, ci și tragedia care pune cele mai fascinante probleme din literatura lumii. Este o dramă despre răzbunare, plină de contraste și conflicte. Violența alternează cu introspecția, melancolia cu umorul, iar subtilitatea cu spectacolul. Prințul Hamlet este descris drept un caracter complex, introspectiv, sfâșiat de contradicții lăuntrice. Reflecțiile sale asupra morții, dilemelor morale și naturii umane fac din el „primul om modern“.

Macbeth este una dintre cele mai mari tragedii ale tuturor timpurilor. Macbeth, un războinic curajos, este influențat în mod fatal de forțe supranaturale, de trufașa lui soție și de ambiția sa fără limite. Strategia criminală la care îl instigă Lady Macbeth pentru a câștiga și a păstra coroana Scoției are efecte teribile asupra personalității amândurora. Ironia crudă a destinului lor prinde viață în versuri cu o forță de neegalat.