Hărțuirea morală

în stoc
SKU
a216900
40.01 LEI
Pe scurt

Dr. Marie-France Hirigoyen este psihiatru, psihanalist și psihoterapeut specializat în bullying și stresul la locul de muncă declanșat de hărțuire. Este considerat cel mai important specialist în victimologie, iar cartea ei, Hărțuirea morală, a fost tradusă în 24 de țări.

Poți distruge pe cineva doar prin cuvinte, priviri, insinuări, dar și prin critici și devalorizare: iată în ce constă violența perversă sau hărțuirea morală.
Marie-France Hirigoyen analizează caracteristicile relației cu un pervers narcisic și ne îndeamnă să nu mai considerăm că este vorba despre ceva banal, arătându-ne că procesul de distrugere a unei persoane poate fi întâlnit în cuplu, în familie sau la locul de muncă, victimele fiind antrenate într-o spirală depresivă, uneori chiar suicidară.

În această carte plină de mărturii ale victimelor, autoarea, unul dintre marii specialişti francezi în domeniu, se poziționează de partea persoanelor agresate, astfel încât hărțuirea la care sunt supuse zilnic să fie considerată exact ceea ce este: o veritabilă moarte psihică. Considerată în Franţa drept o adevărată Biblie pentru a înţelege situaţiile de dependenţă şi suferinţă generate de manipulatori, această lucrare, informativă, terapeutică şi eliberatoare, acţionează precum o contraotravă mentală.

Hărțuirea morală a luat amploare, în toate formele ei, de unde și interesul pentru această carte remarcabil documentată: un ghid practic adresat deopotrivă victimelor, celor care vor să le ajute şi terapeuților (care vor putea propune astfel o abordare nouă de tratament).

O lectură care ne va îndemna să nu mai rămânem indiferenți la această problemă cu consecințe extreme la nivel de societate.

Mai multe informații
EdituraPhilobia
Colecție Perversii narcisici
ISBN 9786069707111
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2020
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsHărțuirea morală
Rating-ul tău