Helliconia #3. Iarna

în stoc
SKU
a231440
48.00 LEI
Pe scurt
Iarna de secole a Anului Mare de pe planeta Helliconia se apropie și oligarhul ia măsuri dure pentru a asigura supraviețuirea oamenilor din asprul continent nordic Sibornal.

Helliconia era celebră pentru iernile lungi, dar acelea nu însemnau moartea naturii, ci somnul ei, din care planeta avea să se trezească neîndoielnic. Pe de altă parte, iarna nucleară nu promitea revenirea primăverii.  

Alternanța anotimpurilor punctează istoria Helliconiei, o planetă situată la o mie de ani-lumină de Pământ, scăldată în lumina a doi sori. Acum este vremea frigului, iar pentru locuitorii planetei urmează un mileniu al declinului și poate colapsul civilizației create în timpul verii. 

Iminența iernii evidențiază dimensiunea cosmică și tragică a unei istorii asupra căreia indivizii dețin puțin control, din care se străduiesc să scape cu viață, să spere și să aștepte cu nerăbdare revenirea primăverii.

Întunericul, gerul și tăcerea se aștern deasupra Helliconiei, iar modul în care va supraviețui omenirea depinde de resursele ei mentale și emoționale.   

Morții nu vorbesc niciodată despre politică.

 

Un personaj dominant în SF-ul britanic și mondial, Brian Wilson Aldiss (1925–2017) a fost scriitor, critic literar și antologator. În al Doilea Război Mondial a luptat în India, Burma și Sumatra. După revenirea în țară în 1947 a lucrat ca vânzător într-o librărie din Oxford și în paralel a început să scrie; în 1955, a debutat cu un volum de schițe inspirat de activitatea aceea. Cam tot atunci a început să scrie science-fiction, iar din 1957 a decis să se dedice exclusiv scrisului. Trilogia „Helliconia”, apărută în anii 1980, rămâne în science-fictionul modern ca exercițiu superb de construire a unei lumi extraterestr. De-a lungul carierei sale, Aldiss a fost recompensat cu două premii Hugo și un premiu Nebula. El a scris povestirea „Super-Toys Last All Summer Long” (1969), baza filmului Inteligență artificială regizat de Steven Spielberg în 2001.

Mai multe informații
EdituraPaladin
Colecție Paladin Science-Fiction
Ediția cărții I
ISBN 9786069000991
Traducător Cristina Ghidoveanu
Număr de pagini 496
Formatul cărţii 14 x 21 cm
Tip copertă cartonata
Data apariției 2021
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsHelliconia #3. Iarna
Rating-ul tău