Hinduism si Buddhism

Epuizat din stoc
SKU
H05042
15.60 LEI
Pe scurt
Intelepciunea e savoare: ea inseamna a gusta din cunoasterea Celui cu totul altul. Credinta inseamna certitudinea ca aceasta cunoastere e nesfarsita, ca savoarea ei e inepuizabila. Textele acestei colectii se refera la o asemenea cunoastere, la stradania de a o atinge, de a-i simti gustul veritabil.
Ele vorbesc, cel mai adesea, in numele unei experiente personale si au, de aceea, simplitatea, precizia si prospetimea unei cunoasteri vii. Te poti apropia de gandirea spirituala a Indiei si altfel decat de un tinut bizar, ferecat in severitatea vocabularului de specialitate ori vizitat fantasmatic de desculti cu plete. Poti descoperi in exotismul ei aceleasi mari intrebari pe care traditiile Europei si le-au pus, le-au cercetat, le-au tematizat, acelasi tip de cautare indreptata spre un tel comun.

Vreti sa cunoasteti felul in care, prin mit, India isi rosteste temele metafizice si calea spirituala, acele lucruri esentiale, ultime de care orice om are nevoie? Cititi atunci aceasta carte. Eruditia ei este cu mult intrecuta de zborul sensului si al asocierilor tematice, de pasiunea „jocului cu Dumnezeu", de nivelul concordantelor între gandirea vedantina, cea buddhista si cea a lui Platon, Eckhart ori Dante. E o carte serioasa, „grea", care isi delecteaza cititorul. 
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Intelepciune si credinta
Ediția cărții I
ISBN 973-50-1290-1
Traducător Irina Marin, Anca Manolescu
Număr de pagini 208
Formatul cărţii 11 x 13 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsHinduism si Buddhism
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!