Homo Carnivorus

în stoc
SKU
a194989
23.00 LEI
Pe scurt

Lucrarea de faţă este un mic ghid de reflecţie asupra consumului nostru de carne, care ne ajută să înţelegem mai bine impactul unui regim pe bază de carne asupra sănătăţii, precum şi să conştientizăm că faptul de a mânca, indiferent de hrană, reprezintă expresia a ceea ce suntem, a modului în care trăim şi a lumii în care evoluăm. „Spune-mi ce mănânci şi-ţi voi spune cine eşti”, spunea în secolul al XIX-lea gastronomul parizian Jean Anthelme Brillat-Savarin. Sintagma este foarte adevărată şi este valabilă şi în prezent. Da, alimentaţia ne reflectă valorile, statutul social, tabuurile religiei noastre.


După o scurtă introducere despre istoria evolutivă a speciei omeneşti şi a alimentaţiei sale de-a lungul vremii, lucrarea se scindează în două părţi. Prima, intitulată „Să mănânci ca să trăieşti”, prezintă, capitol după capitol, diferitele produse pe bază de carne consumate de omul modern: mamifere terestre, al căror corp este acoperit de păr sau blană, păsări, peşti etc. În această parte se abordează fauna sălbatică, precum şi animalele de crescătorie. Ultimele capitole evidenţiază anumite comportamente alimentare dintre cele mai stranii, cum este canibalismul.


Partea a doua, „Să trăieşti ca să mănânci”, expune consecinţele colective şi individuale ale consumului de hrană din sursă animală, punând accentul pe impactul asupra mediului şi problemele de sănătate care sunt legate de asta.


Pe parcursul acestei lucrări, veţi descoperi o diversitate surprinzătoare a comportamentelor alimentare nu numai ale omului, dar şi ale speciilor animale care îi alcătuiesc meniul, în funcţie de ţări, civilizaţii, culturi.

Lucrarea de faţă este un mic ghid de reflecţie asupra consumului nostru de carne, care ne ajută să înţelegem mai bine impactul unui regim pe bază de carne asupra sănătăţii, precum şi să conştientizăm că faptul de a mânca, indiferent de hrană, reprezintă expresia a ceea ce suntem, a modului în care trăim şi a lumii în care evoluăm. „Spune-mi ce mănânci şi-ţi voi spune cine eşti”, spunea în secolul al XIX-lea gastronomul parizian Jean Anthelme Brillat-Savarin. Sintagma este foarte adevărată şi este valabilă şi în prezent. Da, alimentaţia ne reflectă valorile, statutul social, tabuurile religiei noastre.


După o scurtă introducere despre istoria evolutivă a speciei omeneşti şi a alimentaţiei sale de-a lungul vremii, lucrarea se scindează în două părţi. Prima, intitulată „Să mănânci ca să trăieşti”, prezintă, capitol după capitol, diferitele produse pe bază de carne consumate de omul modern: mamifere terestre, al căror corp este acoperit de păr sau blană, păsări, peşti etc. În această parte se abordează fauna sălbatică, precum şi animalele de crescătorie. Ultimele capitole evidenţiază anumite comportamente alimentare dintre cele mai stranii, cum este canibalismul.


Partea a doua, „Să trăieşti ca să mănânci”, expune consecinţele colective şi individuale ale consumului de hrană din sursă animală, punând accentul pe impactul asupra mediului şi problemele de sănătate care sunt legate de asta.


Pe parcursul acestei lucrări, veţi descoperi o diversitate surprinzătoare a comportamentelor alimentare nu numai ale omului, dar şi ale speciilor animale care îi alcătuiesc meniul, în funcţie de ţări, civilizaţii, culturi.

Mai multe informații
EdituraMeteor Press
ISBN 9789737287304
Număr de pagini 256
Tip copertă necartonata
Data apariției 2019
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsHomo Carnivorus
Rating-ul tău