Homo videns. Imbecilizarea prin televiziune si post-gandirea

Epuizat din stoc
SKU
H05078
16.06 LEI
Pe scurt
Prodigios in inventarea unor sintagme plastice, Giovanni Sartori pune in "Homo videns" toata luciditatea analitica si tot talentul polemic pentru a trage semnalul de alarma: omul crescut in fata televizorului, dominat de video-cultura, risca sa ramana un video-copil incapabil de rationamente, prizonier al "post-gandirii", incult pana la aberatie.
Cu alte cuvinte, risca sa devina o noua specie, diferita de "homo sapiens". Intreaga linie de evolutie a gandirii abstracte, baza oricarei cunoasteri reale, pare compromisa de invazia imaginilor. Mai mult, insasi democratia e pusa in pericol de distrugerea sistematica a spiritului critic, "opera" unei televiziuni al carei unic si tiranic scop e audienta si al carei efect imediat e dezinformarea.

In spatele iluziei ca televiziunea ne face sa participam direct la viata politica, apare riscul ca nu mai putem nici cunoaste, nici stapani lumea in care traim.Profesor de filozofie cu o bogata cariera universitara in Italia si America, autor a numeroase lucrari de referinta in politologie, Giovanni Sartori se numara intre marile personalitati ale culturii italiene.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Ediția cărții I
ISBN 973-50-1496-3
Traducător Mihai Elin
Număr de pagini 480
Formatul cărţii 13x20 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsHomo videns. Imbecilizarea prin televiziune si post-gandirea
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!