Hrană pentru creier

în stoc
SKU
a231006
58.00 LEI
Pe scurt

Când afirmăm că suntem ceea ce mâncăm, ar trebui să avem în vedere în primul rând creierul, cu structura și funcțiile sale. Nu doar gândirea și capacitatea de memorare, ci și dispoziția sufletească și voința depind, mai mult decât ne convine să credem, de nutriție. De asemenea, de multe ori uităm sau ignorăm faptul că tot ce consumăm poate avea un efect direct, de lungă durată, ba chiar ireversibil asupra organului-minune.

Autoarea acestei cărți a copilărit în Italia, într-una dintre acele zone în care oamenii sunt sănătoși, fericiți, sociabili și trăiesc până la adânci bătrâneți. Iar asta se datorează în primul rând, după cum i-au confirmat-o studiile de specialitate, dietei lor mediteraneene. Ajunsă în Statele Unite, a făcut o comparație cu obiceiurile alimentare de acolo, iar concluziile au fost alarmante.

Când afirmăm că suntem ceea ce mâncăm, ar trebui să avem în vedere în primul rând creierul, cu structura și funcțiile sale. Nu doar gândirea și capacitatea de memorare, ci și dispoziția sufletească și voința depind, mai mult decât ne convine să credem, de nutriție. De asemenea, de multe ori uităm sau ignorăm faptul că tot ce consumăm poate avea un efect direct, de lungă durată, ba chiar ireversibil asupra organului-minune.

Autoarea acestei cărți a copilărit în Italia, într-una dintre acele zone în care oamenii sunt sănătoși, fericiți, sociabili și trăiesc până la adânci bătrâneți. Iar asta se datorează în primul rând, după cum i-au confirmat-o studiile de specialitate, dietei lor mediteraneene. Ajunsă în Statele Unite, a făcut o comparație cu obiceiurile alimentare de acolo, iar concluziile au fost alarmante.

 

Lisa Mosconi subliniază legătura dintre dietă și buna funcționare a creierului.

– Forbes

Dacă ți-a trecut vreodată prin minte că îi poți da creierului o hrană mai bună ca să gândești mai bine, atunci trebuie neapărat să citești această carte.

– New York Post

O schimbare importantă pe care cu toții ar trebui să o luăm în considerare: să fim atenți la cum ne face mâncarea să ne simțim, nu la cum ne face să arătăm. Întocmai motivul pentru care noua carte a Lisei Mosconi este ca o gură de aer proaspăt!

– Psychology Today

Devino mai inteligent mâncând bunătăți precum somonul marinat preparat după rețeta acestei specialiste în nutriție cu adevărat geniale.

– Marie Claire

Am învățat foarte multe lucruri de-a lungul timpului din lucrările lui Mosconi. Pornind din laborator și ajungând în bucătărie, ideile ei valoroase sunt completate cu recomandări pe care oricine le poate urma.

– Richard S. Isaacson

Într-o epocă în care confuzia despre ce trebuie sau nu trebuie să mâncăm este la ordinea zilei, cartea lui Mosconi e ca un far călăuzitor. Autoarea ne oferă sfaturi care pot fi urmate cu ușurință în viața de zi cu zi, însoțite de știința din spatele lor, care este deopotrivă încântătoare și accesibilă. O lectură obligatorie!

– Elissa Epel

Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
ISBN 9786064410276
Traducător Elena Ceciu
Număr de pagini 408
Formatul cărţii 14.5 x 20.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsHrană pentru creier
Rating-ul tău