Hristos rastignit din nou

Epuizat din stoc
SKU
H100354
Preț special 10.32 LEI Preț standard 13.76 LEI
Pe scurt
O marturie cutremuratoare a luptei dintre instinct si morala, dintre realitatea dura, impusa tiranic si iluzia buna a libertatii.  Intr-un sat grecesc atemporal, amintind de Iudeea antica, patru tineri devin propovaduitorii unei credinte pe care ceilalti, noi farisei ce nu vor sovai sa ucida, o imbratiseaza doar cu vorba, nu si cu fapta.
Romanul "Hristos rastignit din nou" a fost ecranizat, cu titlul "Celui qui doit mourir" ("Cel ce trebuie sa moara"), de regizorul Jules Dassin in 1957, avandu-i in distributie pe Melina Mercouri si Pierre Vaneck. 

Lykovrysi este un sat prosper si pasnic, ai carui locuitori traiesc resemnati sub stapanirea otomana. Jugul nu este greu. Au libertatea credintei, asa ca fruntasii satului se hotarasc sa puna in scena, in Saptamana Mare, Patimile lui Hristos. Tanarul pastor Manolios va fi Iisus, iar Mihelis, Kostandis si Iannakos -- apostolii Petru, Iacov si Ioan. Pentru a fi la inaltimea misiunii incredintate, cei patru tineri se intorc spre Scripturi si spre credinta, incercand sa-si ajute semenii. Iar cand un sat vecin este ras de pe fata pamantului de turci, refugiatii le cer adapost celor din Lykovrysi si mai-marii comunitatii ii refuza, pentru a nu-si pierde avutul si autoritatea.

"O carte exploziva." (San Francisco Chronicle)

"Un roman profund, cutremurator." (Time)
Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții I
ISBN 978-973-689-194-6
Traducător Ion Diaconescu
Număr de pagini 484
Formatul cărţii 13x20 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsHristos rastignit din nou
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!