Iasii de odinioara

Epuizat din stoc
SKU
a116180
50.47 LEI
Pe scurt

Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a stralucit prin stil, prin inteligenta, bun-gust si subtilitatea conversatiei din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvantati nu numai cu avere si ranguri, ci si cu patriotism, spirit de sacrificiu si simtul datoriei.


Studii istorice, jurnale, memorii, monografii, evocari, literatura „cu staif”, reeditari sau marturii inedite ne vor ajuta sa recuperam istoria dramatica si plina de farmec a vechilor elite romanesti sau de pe alte meleaguri.


Purtati de dorinta de a ne aminti cine suntem, sa deschidem vechile cufere ramase de la bunici, sa suflam praful de pe blazon si sa-l purtam, cu mandrie, pe o carte.

„O carte de suflet care ofera cititorului o invitatie la o calatorie tihnita si plina de farmec prin Iasii de odinioara. Calauza este printul roman Rudolf Sutu (1880—1949). Printul isi iubeste orasul, care nu inseamna pentru el doar o colectie de case frumoase, de strazi, de gradini, ci si un manunchi de amintiri personale si de istorii preluate de la bunici, de la parinti, de la rude. Cronicar indragostit de orasul lui, Rudolf Sutu ii cunoaste trecutul si ii intelege pana in cele mai rafinate detalii mecanica sociala. Datorita lui, ne putem si noi astazi intalni cu notabilii Iasiului de altadata, cu boieri de vita veche si cu oameni de litere, cu acele elite reale, care au construit civilizatie. De la Familia Regala la Badea Cartan sau Barbu Lautarul, de la mosieri la francmasoni si la artisti, de la frumusetile epocii, reginele seratelor stralucitoare, la profesorii sobri de altadata, de la beizadele la membri ai Jockey Clubului, Iasiul trecutului ne devine noua, celor de azi, familiar prin oamenii vii si interesanti care l-au locuit sau l-au vizitat. Vom gasi la Rudolf Sutu evocari ale unor personalitati precum Mihai Eminescu, George Enescu, Spiru Haret, Costache Negruzzi, Mihail Kogalniceanu, Vasile Alecsandri, Matei Millo si, fireste, multe nume mari ale boierimii moldovene. 


Sa ne lasam, asadar, fermecati de Iasii de odinioara..." (Filip-Lucian Iorga)

Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Istorie cu blazon
ISBN 978-606-8623-84-9
Număr de pagini 544
Formatul cărţii 130 x 200
Tip copertă Brosata
Data apariției 2015
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIasii de odinioara
Rating-ul tău