Iliada

Epuizat din stoc
SKU
C185721
10.50 LEI
Pe scurt

Prologul alcatuit de Barbara Leonie Picard ajuta cititorul la fixarea evenimentelor care au condus la declansarea razboiului dintre greci si troieni, iar epilogul volumului relateaza pe scurt sfarsitul luptelor, precum si soarta impartasita ulterior de cativa dintre participantii la ele.

Ne aflam in cel de-al noualea an al asediului Troiei, dar nici una dintre tabere nu reuseste sa-si apropie sortii izbanzii. Zeii urmaresc si ei luptele, din inaltul muntelui Olympus, unii tinand partea grecilor, iar altii sustinandu-i pe troienii asediati. Se dau lupte, se isca si certuri, iar Achilles - cel mai aprig razboinic printre greci -refuza sa mai poarte armele. Pana cand Hector, viteazul erou troian, ii ucide cel mai bun prieten, pe Patroclus. Atunci, Achilles se avanta in lupta, hotarat sa-si razbune tovarasul.


Cele doua mari poeme epice apartinand lui Homer, Iliada si Odissea, povestesc intamplarile legate de lungul razboi dintre greci si troieni; dar, in timp ce Odissea se ocupa de aventurile unuia dintre eroii greci dupa ce s-a terminat razboiul, Iliada povesteste incidentele ce au avut loc in al noualea an al asediului Troiei: cearta lui Ahile cu Agamemnon, prietenia lui cu Patrocles si felul in care l-a razbunat pe acesta.


Homer si-a compus poemele cu vreo trei mii de ani in urma - la cel putin patru sute de ani dupa caderea Troiei iar cei pentru care le-a compus cunosteau deja povestea si personajele acesteia. Era una dintre marile povesti ale trecutului lor, care relata ispravile eroilor poporului grec, ale zeilor si zeitelor pe care ii adorau. De aceea Homer nu mai pierde vremea cu descrierea fundalului pe care se petrec intamplarile, ci incepe imediat cu cearta dintre Ahile si Agamemnon, convins ca ascultatorii lui stiau cine sunt cei doi si de ce asediau Troia.

Mai multe informații
EdituraAll
ISBN 973-724-146-0
Număr de pagini 200
Tip copertă brosata
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIliada
Rating-ul tău