Iluzii pierdute

în stoc
SKU
a268202
64.90 LEI
Pe scurt
În „Iluzii pierdute”, parte din monumentala „Comedie umană”, protagonistul, Lucien Chardon, este un jurnalist ale cărui aspirații de a accede în lumea nobiliară, căreia simte că îi aparține de drept, sunt susținute, prin mari sacrificii, de către mama și sora sa. Celălalt erou al romanului, David Séchard, tipograf constrâns să preia afacerea tatălui său, are propriile aspirații, anume de a fi inventator. Balzac oferă în acest magistral roman un panoptic cultural, social și moral al Franței de început de secol XIX.
Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Clasici ai literaturii
ISBN 9786067939965
Traducător Simona Brînzaru
Număr de pagini 720
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIluzii pierdute
Rating-ul tău

În Iluzii pierdute, parte din monumentala „Comedie umană”, protagonistul, Lucien Chardon, este un jurnalist ale cărui aspirații de a accede în lumea nobiliară, căreia simte că îi aparține de drept, sunt susținute, prin mari sacrificii, de către mama și sora sa. Celălalt erou al romanului, David Séchard, tipograf constrâns să preia afacerea tatălui său, are propriile aspirații, anume de a fi inventator. Balzac oferă în acest magistral roman un panoptic cultural, social și moral al Franței de început de secol XIX.

„Balzac a fost, pe rând, un sfânt, un criminal, un judecător onest, un judecător corupt, un ministru, o femeie de moravuri ușoare, o ducesă și, întotdeauna, un geniu.” André Maurois

„Balzac [a fost] maestrul neegalat al artei de a reda umanitatea așa cum se manifestă ea în societatea modernă. […] A scrutat și a sfidat totul.” George Sand

„Admirat fără rezerve sau negat pătimaș, Honoré de Balzac (1799–1850) s-a afirmat în conștiința culturală universală ca un titan al literaturii. Genial prin interpretarea realului și prin forța artistică, el a prefigurat de fapt un alt mod de abordare estetică a societății și a individului.” Andreea Vlădescu, „Prefață”

Honoré de Balzac (1799–1850) s-a consacrat literaturii de foarte devreme, publicând sub pseudonim, încă din 1821, mai multe romane noir, dar adevărata recunoaștere o va dobândi abia în 1829, anul în care vede lumina tiparului primul roman semnat cu numele său (ortografiat Honoré Balzac): Ultimul șuan…, de­venit, în 1841, Șuanii. De acum înainte și până la ultimele sale capodopere, Verișoara Bette și Vărul Pons, timp de aproape do­uăzeci de ani, istoria vieții lui Balzac se confundă cu istoria edi­ficării grandiosului construct care este „Comedia umană”, un ansamblu romanesc constituit din serii și secțiuni în care vor fi grupate, pe măsura publicării lor, majoritatea romanelor sale, de la Gobseck la Eugénie Grandet și Iluzii pierdute și de la Moș Goriot la Crinul din vale. Honoré de Balzac face parte din pleiada marilor scriitori a căror inestimabilă influență asupra artelor se resimte până în contemporaneitate, fiind renumit pentru talentul său fecund și pentru personajele complexe pe care le-a creat.