Imaginatia morala

Epuizat din stoc
SKU
a100367
40.36 LEI
Pe scurt

„Imaginatia morala este cea care ne ofera baza demni­tatii umane si ne invata ca suntem mai mult decat niste maimute goale. Asa cum sugera Burke in 1790, educatia si literatura isi pierd sensul daca sunt lipsite de imaginaţie morala. Si, asa cum tot el a lasat sa se inteleaga, spiritul religiei sustine dintotdeauna imaginatia morala, dar si un intreg set de maniere. In lipsa unei astfel de imaginatii, pentru a cita din nou din Burke, ne pomenim alungati «din aceasta lume a ratiunii, a ordinii, a pacii, a virtutii si a penitentei rodnice, in lumea antagonica a nebuniei, a viciilor, a confuziei si a regretelor permanente».“ - Russel Kirk

Russell Kirk (19 octombrie 1918–29 aprilie 1994) a fost cel mai important reprezentant al conservatorismului american clasic şi a desfăşurat o activitate vastă ca teoretician al politicii, moralist, istoric, critic social, critic literar şi autor de beletristică. 
După studii la Michigan State University şi Duke University, Russell Kirk a fost primul american care a obţinut în anul 1953 titlul deLitterarum Doctor la St Andrews University, cea mai veche universitate din Scoţia şi printre cele mai vechi din Marea Britanie. 
Mintea conservatoare, cartea publicată de el în 1953, este considerată fundamentală pentru conservatorismul anglo-saxon, fiind prima lucrare care argumentează serios originea gândirii conservatoare americane ca un corpus de idei coerent şi cu mare tradiţie culturală. 
Lucrurile permanente constituie una dintre temele favorite ale lui Russell Kirk, inspirată în bună măsură de relaţia de prietenie cu T.S. Eliot, căruia îi consacră, în 1971, volumul Eliot şi timpul său: Imaginaţia morală a lui T.S. Eliot în secolul XX, extrem de important pentru fondul intelectual conservator, dar şi pentru istoria literaturii.

Mai multe informații
EdituraBaroque Books & Arts
Colecție Zoon politikon
ISBN 978-606-93421-6-9
Traducător Ioana Ieronim, Adriana Badescu
Număr de pagini 384
Formatul cărţii 13.5x21.0
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsImaginatia morala
Rating-ul tău