Îmbarcarea către Cythera

Epuizat din stoc
SKU
a216971
39.90 LEI
Pe scurt

Octavian Soviany s-a născut pe 23 aprilie 1954, la Brașov. A urmat cursurile Facultății de Filologie ale Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, devenind ulterior doctor în filologie la Universitatea din București. Poet, dramaturg, critic literar – deși urăște această titulatură –, dar mai ales un prozator de excepție, Octavian Soviany a lucrat mult timp profesor de Limba și literatura română (Colegiul Național Mihai Eminescu din București), fiind iubit pentru metodele inedite prin care îi făcea pe elevii săi să se apropie de cărți, fapt ce a contribuit din plin la formarea multor tineri scriitori încă din timpul școlii.

A publicat până acum peste 15 volume de poezie (printre care: Ucenicia bătrânului alchimist, debutul său din 1983, Cartea lui BenedictAlte poeme de modă vecheScrisori din ArcadiaDilectaPulberea, praful și revoluțiaDicționarul de rimeCălcâiul lui MagellanApocalipsul suav sau Ariete pentru dublu flaut, în tandem cu Șerban Foarță), romane (bestseller-ul Viața lui Kostas VenetisMoartea lui SiegfriedTextele de la Monte NegroNălucaCasa din Strada Sirenelor, seria Lelian), teatru, critică și istorie literară (Textualism, postmodernism, apocaliptic sau Cinci decenii de experimentalism), a tradus din franceză nenumărați autori (Baudelaire, Verlaine, Dumas, sau recenta Istoria familiei Sanson, jurnalul ultimului descendent al celei mai mari dinastii de călăi ai Franței, un proiect aparte de istorie), cartea de memorii Am fost un copil reușit?, și a scris de-a lungul timpului mii de articole despre cărți aproape în toate revistele de literatură și de cultură din țară.

Pe lângă nenumărate premii acordate în stufoasa sa activitate, a fost decorat și cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, acordat de Președintele României. A fost membru al USR (Uniunea Scriitorilor din România) din 1995 până în 2016, atunci când în luna martie a fost exclus, alături de alți scriitori importanți contemporani, aducându-i-se acuzații de rebeliune împotriva conducerii USR, din cauza reacțiilor sale împotriva felului în care uniunea este manageriată în ultimii ani.

După Micul saturnian, în care cititorii au făcut cunoștință cu Lelian și au parcurs pașii copilăriei sale, Îmbarcarea către Cythera este cartea primei tinereți a lui Verlaine. Traseul său biografic trece prin satul Champdoux, unde îi cunoaște pe Pauline și pe taica Roche, prin cercurile literare pariziene, unde leagă prietenii importante, prin meandrele complicatei sale relații cu Victorine. Își publică primele cărți. Pierderea unor ființe dragi îl aruncă în ghearele absintului, din care nu se va mai elibera niciodată. Moartea lui Marie a fost oare un accident sau o sinucidere? Pe fundalul poveștii lui Lelian, istoria se agită, se conturează pericolul unui război, tronul lui Napoleon al III-lea începe să se clatine. Eroul nostru o întâlnește pe Thérèse, în care i se pare că descoperă femeia ideală, îngerul de lumină care să îi schimbe viața.

Mai multe informații
EdituraHyperliteratura
ISBN 9786069671115
Număr de pagini 464
Formatul cărţii 11 x 18 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2020
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsÎmbarcarea către Cythera
Rating-ul tău