Impotriva zeilor. Remarcabila poveste a riscului

în stoc
SKU
HU001172/1
52.98 LEI
Pe scurt

„O naratiune ambitioasa si captivanta, o splendida introducere in lumea temerarilor de tot felul, care sunt, in viziunea lui Bernstein, adevarati umanisti, incurajand omenirea sa se elibereze din chingile superstitiei si ale fatalismului.“ (The New York Times)


„Cartea lui Peter L. Bernstein este extraordinar de interesanta si plina de informatii utile.“ (The Wall Street Journal)


„Alerta si ampla, lucrarea pleaca de la o premisa curajoasa si apoi isi construieste intregul discurs in acord cu aceasta.“ (Business Week)

„Ideea revolutionara care marcheaza granita dintre vremurile moderne si cele apuse o reprezinta stapanirea riscului: gandul ca viitorul inseamna ceva mai mult decat o toana a zeilor si ca oamenii nu sunt la bunul-plac al naturii. Aceasta carte spune povestea unui grup de ganditori a caror viziune remarcabila a dezvaluit modul in care viitorul poate fi pus in slujba prezentului. Ei au transformat asumarea riscului intr-unul dintre cei mai importanti catalizatori ai societatii occidentale, aratandu-le oamenilor cum sa inteleaga riscul, cum sa-l masoare si cum sa-i determine consecintele. Asemenea lui Prometeu, ei i-au sfidat pe zei... Prin definirea unui proces rational de asumare a riscului, acesti temerari au oferit ingredientul lipsa care a propulsat stiinta si spiritul intreprinzator in lumea vitezei, a puterii, a comunicarii rapide si a operatiunilor financiare sofisticate ce marcheaza epoca noastra. Descoperirile lor in ceea ce priveste natura riscului, arta si stiinta alegerii constituie nucleul economiei de piata moderne.“ (Peter L. Bernstein)

Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Povestea banilor
ISBN 978-973-50-4374-2
Traducător Simona-Maria Drelciuc
Număr de pagini 396
Formatul cărţii 15x22.5
Tip copertă brosata
Data apariției 2015
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsImpotriva zeilor. Remarcabila poveste a riscului
Rating-ul tău