În buncăr cu Hitler. Ultimele zile ale celui de-al Treilea Reich

în stoc
SKU
C211525
21,67 LEI
Pe scurt

În era noastră nu există nimic ce s-ar putea compara cu evenimentele din primăvara lui 1945. Până la momentul respectiv nu s-a mai întâmplat ca la prăbuşirea unui imperiu să se piardă atâtea vieţi omeneşti, să fie distruse atâtea oraşe şi să rămână pustii atâtea regiuni. Regimul lui Hitler nu s-a sfârşit pur şi simplu. Ţara, în ansamblul ei, s-a prăbuşit literalmente. Joachim Fest se apleacă asupra ultimei faze a războiului, pornind de la luptele pentru cucerirea Berlinului şi sfârşind cu sinuciderea lui Hitler în buncărul aflat sub Cancelaria Reichului.

„Fest dezvoltă în patru capitole reflecţii asupra spectacolului apocaliptic de distrugere care era Berlinul în aprilie 1945. Avea o teatralitate dementă – spune Fest – în care Hitler găsea o jubilaţie şi chiar o împlinire.” – Gilbert Taylor


„Joachim Fest este neîndoielnic cel mai distins istoric al celui de-al Treilea Reich. Faptul că este de asemenea cel mai mare jurnalist în viaţă al Germaniei nu face decât să se adauge la felul incomparabil în care spune povestea ultimelor 14 zile ale lui Hitler. O viaţă întreagă de reflecţii asupra perioadei naziste este distilată într-o carte scurtă, dar elegant scrisă şi incisivă.” – Michael Burleigh, autorul cărții ”Third Reich: A New History”.


Cartea a fost principala sursă de inspiraţie pentru filmul Der Untergang (Prăbuşirea), 2004, regizat de Oliver Hirschbiegel. Bruno Ganz îl joacă pe Hitler şi Juliane Köhler pe Eva Braun.

Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Corint Istorie
ISBN 978-973-135-775-1
Traducător Roland Schenn
Număr de pagini 192
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă broșată
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsÎn buncăr cu Hitler. Ultimele zile ale celui de-al Treilea Reich
Rating-ul tău