În pielea unui leu

Epuizat din stoc
SKU
C96353
20.09 LEI
Pe scurt
În pielea unui leu este o poveste de dragoste, o poveste a obsesiilor, o istorie a unui oraş, o subtilă analiza sociologică, un roman de aventuri, o celebrare a introspecţiei.
Michael Ondaatje proiectează această lume pe fundalul tulbure al oraşului Toronto din anii ’20-’30: imigranţi, politicieni, muncitori, amanta unui milionar dispărut, un hoţ fermecător, construcţia infernală a unui pod, o călugăriţă salvată de la moarte, un imigrant în propria ţară.

Figura centrală a romanului este Patrick Lewis, fiul unui tăietor de lemne, născut în zona rurală a provinciei Ontario. Îl urmăm apoi în Toronto, unde se angajează în căutarea probabil celei mai faimoase persoane dispărute din istoria Canadei, Ambrose Small. Patrick nu o va găsi decât pe iubita milionarului, moment în care se va pierde pe sine. El este cel care, în final, reuneşte toate celelalte personaje: actriţa Alice Gull, macedoneanul Nicholas Temelcoff, brutar şi muncitor la pod, hoţul Caravaggio şi copila Hana (mai târziu, amândoi personaje-cheie în Pacientul englez).

Mai multe informații
EdituraPolirom
Ediția cărții I
ISBN 973-681-612-5
Traducător Ana-Maria Baciu
Număr de pagini 324
Formatul cărţii 10x18 cm
Data apariției 2004
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsÎn pielea unui leu
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!