Inceputul si sfarsitul dinozaurilor

în stoc
SKU
a261902
48.00 LEI
Pe scurt
O nouă istorie a unei lumi de mult pierdute. În fiecare săptămână, fosilele unei noi specii de dinozaur sunt date la iveală din rocile care le-au conservat. Cu un ritm aşa de alert al descoperirilor, paleontologia e departe de a fi o ştiinţă încremenită. Aceste rămăşiţe găsite pretutindeni - din Argentina până în Alaska şi din China până în România - aruncă lumină asupra unei lumi misterioase, radical diferită de cea în care trăim.
Mai multe informații
EdituraArt
Colecție Sapiens
ISBN 978-606-710-892-7
Traducător Teodor Marian Ionașcu, Renata Ungureanu
Număr de pagini 392
Formatul cărţii 14 x 20 cm
Tip copertă Brosata
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsInceputul si sfarsitul dinozaurilor
Rating-ul tău

O nouă istorie a unei lumi de mult pierdute.

În fiecare săptămână, fosilele unei noi specii de dinozaur sunt date la iveală din rocile care le-au conservat. Cu un ritm aşa de alert al descoperirilor, paleontologia e departe de a fi o ştiinţă încremenită. Aceste rămăşiţe găsite pretutindeni - din Argentina până în Alaska şi din China până în România - aruncă lumină asupra unei lumi misterioase, radical diferită de cea în care trăim.

Cu dramatism, dar și cu umor, Steve Brusatte narează incredibila sagă a dinozaurilor, de la modestele lor începuturi la perioada de glorie și la dispariția lor subită, cu 66 de milioane de ani în urmă. Bazându-se pe date de ultimă oră, dar și pe un incontestabil talent scriitoricesc, Brusatte readuce la viaţă vedetele Jurasicului şi Cretacicului - tricera- topşii, brontozaurii și tiranozaurii, dinozauri știuți de orice copil. Alături de aceștia, introduce în scenă o sumedenie de alte specii stranii și uimitoare, care au schimbat din temelii perspectiva științifică asupra evoluţiei acestor animale. Istorie a dinozaurilor şi totodată a paleontologiei lor, volumul de faţă este una dintre cele mai pasionante cărţi de ştiinţă scrise vreodată, dedicată tuturor vârstelor.