Infertilitatea. Abordări globale și terapeutice

în stoc
SKU
a229137
350.00 LEI
Pe scurt
Un cuplu din șapte vine la consultații pentru că are dificultăți în conceperea unui copil. Ce soluții i se pot propune? În ce moment se pune diagnosticul de infertilitate? Până unde putem merge? Circa 100 de experți eminenți, reuniți de Profesorul René Frydmann, răspund la aceste întrebări într-o lucrare cu scopuri în principal practice. Sunt abordate toate aspectele despre infertilitatea cuplului, de la noutățile tehnologice privind reproducerea umană asistată medical (RUAM) până la aspectele etice și sociale. Ginecologi, obstetricieni, specialiști ai reproducerii, dar și biologi, ecografiști și psihologi își aduc contribuția prin cunoștințele teoretice și practice în această lucrare didactică și bine documentată.
Mai multe informații
EdituraEditura Euro Libris
Ediția cărții I
ISBN 978-606-945-761-0
Traducător Razvan Socolov
Număr de pagini 352
Formatul cărţii 14 x 21 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2019
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsInfertilitatea. Abordări globale și terapeutice
Rating-ul tău

Un cuplu din șapte vine la consultații pentru că are dificultăți în conceperea unui copil. Ce soluții i se pot propune? În ce moment se pune diagnosticul de infertilitate? Până unde putem merge?

Circa 100 de experți eminenți, reuniți de Profesorul René Frydmann, răspund la aceste întrebări într-o lucrare cu scopuri în principal practice. Sunt abordate toate aspectele despre infertilitatea cuplului, de la noutățile tehnologice privind reproducerea umană asistată medical (RUAM) până la aspectele etice și sociale. Ginecologi, obstetricieni, specialiști ai reproducerii, dar și biologi, ecografiști și psihologi își aduc contribuția prin cunoștințele teoretice și practice în această lucrare didactică și bine documentată.

Lucrarea se construiește în jurul a 4 mari axe:
• abordul infertilității: consultarea pacienților și etapele și tehnologiile care permit diagnosticul;
• RUAM: trecerea în revistă a tehnologiilor actuale adaptate fiecărui caz, inclusiv în partea de laborator;
• situații particulare: numeroase cazuri sunt discutate, cum ar fi diagnosticul preimplantator, donarea de ovocite, mamele purtătoare, abordarea cuplurilor sero-discordante, a cuplurilor homosexuale, a mamelor celibatare;
• și, în fine, temele legate de viitor pentru a evoca inovațiile cele mai promițătoare.
Această lucrare, publicată sub egida Colegiului Național de Ginecologie și Obstetrică din Franța (CNGOF), interesează atât rezidenții cât și specialiștii confirmați, în spitale dar și ambulatorii; ginecologi și obstetricieni, dar și pe toți membrii centrelor de fertilizare in vitro (FIV) și RUAM, endocrinologi și biologi.
 
René Frydman, profesor emerit de obstetrică ginecologie și medicina reproducerii, a inițiat programul de fertilizare in vitro în Franța, culminând în 1982 cu nașterea primului copil «în eprubetă» (în colaborare cu biologul J. Testart și profesorul E. Papiernik). Aceasta a permis, în 1984, nașterea primilor copii rezultați din embrioni congelați; în 2000 (cu colaborarea echipei medico-biologice a Spitalului Béclère din Clamart și a echipei de geneticieni de la Spitalul Necker din Paris) a primilor nașteri după diagnosticul preimplantator; în 2010 a primelor nașteri după congelare ovocitară, și, în 2011, a primului copil care să fie o speranță pentru necesitatea de celule stem a familiei. Actual fiind consultant la centrul de RUAM Foch-Neuilly la Suresnes, el este prezent cu o emisiune intitulată Revoluții Medicale la postul France Culture unde face considerații etice asupra dezvoltării medicinii.