Infinitul intr-o trestie

în stoc
SKU
a250608
69.00 LEI
Pe scurt
Infinitul intr-o trestie. Inventarea cartilor in lumea antica. Aceasta este o istorie a cartii. Este povestea vietii unui artefact fascinant pe care l-am inventat pentru ca vorbele noastre sa paseasca prin spatiu si prin timp. Este povestea acestei inventii, a feluritelor materiale pe care le-am folosit de-a lungul a aproape trei mii de ani: fum, piatra, lut, trestie, matase, piele, lemn si, cel mai recent, plastic si lumina. Este, de asemenea, o carte a calatoriilor. Un traseu cu opriri pe campurile de lupta ale lui Alexandru cel Mare, la Vila Papirusurilor de la Herculaneum, in palatele Cleopatrei si pe locul unde a fost ucisa Hypatia, la primele biblioteci din lume si in atelierele copistilor, la focurile in care au ars primele codexuri interzise, in Gulag, la biblioteca din Sarajevo si in labirintul subteran de la Oxford, in anii 2000.
Mai multe informații
EdituraTrei
Colecție Anansi
ISBN 978-606-978-333-7
Traducător Silvia-Alexandra Ștefan
Număr de pagini 624
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsInfinitul intr-o trestie
Rating-ul tău

Infinitul intr-o trestie. Inventarea cartilor in lumea antica.

Aceasta este o istorie a cartii. Este povestea vietii unui artefact fascinant pe care l-am inventat pentru ca vorbele noastre sa paseasca prin spatiu si prin timp. Este povestea acestei inventii, a feluritelor materiale pe care le-am folosit de-a lungul a aproape trei mii de ani: fum, piatra, lut, trestie, matase, piele, lemn si, cel mai recent, plastic si lumina. Este, de asemenea, o carte a calatoriilor. Un traseu cu opriri pe campurile de lupta ale lui Alexandru cel Mare, la Vila Papirusurilor de la Herculaneum, in palatele Cleopatrei si pe locul unde a fost ucisa Hypatia, la primele biblioteci din lume si in atelierele copistilor, la focurile in care au ars primele codexuri interzise, in Gulag, la biblioteca din Sarajevo si in labirintul subteran de la Oxford, in anii 2000.

Dragostea pentru carti este aerul pe care-l respira aceasta capodopera. - Mario Vargas Llosa

Irene Vallejo (Zaragoza, 1979) a studiat limbi clasice și deține două doctorate, de la Universitățile din Zaragoza și din Florența. Este autoarea a două romane, două volume de eseuri și două cărți pentru copii. Infinitul într-o trestie a devenit încă de la publicare un adevărat fenomen editorial internațional, fiind declarată cartea cea mai vândută în Spania pe timpul perioadei de carantină. Ea urmează să fie publicată în peste 30 de țări.