Inima-i un vânător singuratic

Epuizat din stoc
SKU
C210587
28,85 LEI
Pe scurt

Romanul Inima-i un vânător singuratic este construit în jurul lui John Singer, un surdomut care devine, paradoxal, confidentul ideal al mai multor personaje neobișnuite: un proprietar de cafenea însingurat, Biff Brannon, un medic de culoare prea cult pentru a izbuti să se facă înțeles de familia sa, Benedict Mady Copeland, un agitator socialist alcoolic și pe jumătate dement, Jake Blount, și o adolescentă săracă, Mick Kelly, care-și află consolarea în muzică.

Fiecare dintre personajele in mintea carora patrunde autoarea este in felul lui un inadaptat, chiar si aparent normala Mick Kelly. Reusind sa surprinda izolarea individului, in jurul careia graviteaza intreaga conditie umana, si dovedind un simt acut pentru tensiunile rasiale din sudul Statelor Unite, Carson McCullers tese o poveste obsedanta, memorabila, facind sa razbata vocile celor respinsi de societate, ale celor uitati, ale celor abuzati. Romanul a fost ecranizat in 1968, filmul avindu-l ca protagonist pe Alan Arkin.


„Traiesc inconjurata de oamenii pe care ii creez si asta mi-a facut mereu singuratatea absoluta mai putin apasatoare.” (Carson McCullers)


„Cel mai impresionant aspect al romanului Inima-i un vinator singuratic este surprinzatoarea umanitate care ii permite unui scriitor alb, pentru prima data in fictiunea sudista, sa trateze personajele de culoare cu aceeasi usurinta si nepartinire ca pe cele de aceeasi rasa cu ea. Acest lucru nu poate fi pus pe seama stilului sau parerilor politice, ci pare sa provina dintr-o anumita atitudine fata de viata.” (The New Republic)


Inima-i un vinator singuratic are o forta, o impulsivitate si o siguranta remarcabile. Arta lui Carson McCullers seamana cu un tablou de Van Gogh populat cu personaje din scrierile lui Faulkner.” (The New York Times Book Review)

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Esential
ISBN 978-973-46-3730-0
Traducător Dorina Tulpan
Număr de pagini 312
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă broșată
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsInima-i un vânător singuratic
Rating-ul tău