Inotatoarea dezosata. Legende metropolitane

Epuizat din stoc
SKU
a112852
Preț special 15.14 LEI Preț standard 20.18 LEI
Pe scurt

„Cind am primit manuscrisul acestei carti de la Linda, mi-am spus: «Trebuia sa-mi trimita si un pistol… Ca sa pot, dupa ce am incheiat lectura, sa termin treaba pe loc!»” (Jean Portante)


„Sa citesti poezia Lindei Maria Baros?... Asta este aproape periculos!” (Mircea Barsila)


„Opera ei, de o indrazneala magistrala, frapeaza intru totul, atit de imprevizibila, de visatoare si de taioasa este. Lucru sigur, Linda Maria Baros e o poeta iesita din comun.” (Lionel Ray)

„Asa cum se inalta altadata, progresiv, microcosmosul intim al Casei din lame de ras, tot asa se construieste acum macrocosmosul urban in volumul Inotatoarea dezosata. Legende metropolitane. Cele sapte parti ale cartii – macadamul, zidurile, acoperisurile, podurile, subteranele, periferiile si drumurile de centura – recompun realitatea metropolitana, dar inainte de orice o remotiveaza, o elibereaza din menghina stereotipurilor. Se profileaza astfel un oras pe jumatate hyperrealist, pe jumatate fabulos, care, prin insasi existenta lui textuala, isi forjeaza propria mitologie. O noua mitologie urbana, radical stripping. Cind iesi in strada, dai de brigada canina, ii intilnesti pe cei care au dintii sparti cu ranga, vezi fetele care uzeaza turbinele trotuarelor si free-runnerii care sar de pe o coapsa pe alta. Cind iesi in strada, simti mina care rupe suturile, atasata ca o catusa de viziunea ei asupra poeziei.” (Linda Maria Baros)

Mai multe informații
EdituraPolirom
ISBN 978-973-23-3103-3
Număr de pagini 80
Formatul cărţii 13.5x22
Tip copertă brosata
Data apariției 2015
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsInotatoarea dezosata. Legende metropolitane
Rating-ul tău