Instituţii politice

Epuizat din stoc
SKU
C197948
55,78 LEI
Pe scurt
Prezenta lucrare este un manual de „Instituţii politice” ce vine ca o continuare şi o completare firească a manualului de „Drept constituţional” elaborat în anul 2011 şi editat tot cu sprijinul colegilor şi prietenilor de la Editura CH Beck. Am încercat ca prin acest curs să prezint conceptele într-o abordare modernă şi foarte actuală. Am analizat principalele instituţii politice şi constituţionale ale statului precum Parlamentul, Şeful statului şi Guvernul, dar şi alte instituţii adiacente acestora, ca partidele politice sau sistemul electoral. De asemenea, am abordat problemele legate de teoria statului, separaţia puterilor în stat şi organizarea administrativă a teritoriului.

Prezenta lucrare este un manual de „Instituţii politice” ce vine ca o continuare şi o completare firească a manualului de „Drept constituţional” elaborat în anul 2011 şi editat tot cu sprijinul colegilor şi prietenilor de la Editura CH Beck. Am încercat ca prin acest curs să prezint conceptele într-o abordare modernă şi foarte actuală. Am analizat principalele instituţii politice şi constituţionale ale statului precum Parlamentul, Şeful statului şi Guvernul, dar şi alte instituţii adiacente acestora, ca partidele politice sau sistemul electoral. De asemenea, am abordat problemele legate de teoria statului, separaţia puterilor în stat şi organizarea administrativă a teritoriului. Conţinutul cărţii este realizat şi structurat respectând standardele europene privind învăţarea. Noţiunile explicate sunt uşor de asimilat, iar prezentarea temelor este făcută într-un stil clar şi logic.


Lucrarea este redactată în aşa fel încât ea să reprezinte şi o sursa importantă de informaţie pentru cei interesaţi de fenomenul constituţionalismului şi al instituţiilor constituţionale, în ansamblu. Am abordat instituţiile politice nu doar din perspectivă teoretică, ci şi din perspectivă practică, ţinând cont de experienţa pe care am acumulat-o până în prezent datorită funcţiilor publice deţinute. Cursul poate fi utilizat atât de studenţii din învăţământul juridic şi cel al ştiinţelor politice şi administrative, dar şi de practicienii dreptului, jurnalişti şi oameni politici, indiferent de apartenenţă.


Nu s-ar cuveni să închei aceste rânduri fără să mulţumesc profesorilor mei care, de-a lungul anilor, mi-au îndrumat paşii către cunoaşterea şi aprofundarea unei ramuri de drept, pe cât de dinamică, pe atât de frumoasă. Astfel, mulţumirile mele se îndreaptă către regretatul profesor Victor DUCULESCU de la care am învăţat, printre altele, că studiul şi documentarea face diferenţa între un bun jurist şi un foarte bun jurist şi către profesorul Ioan MURARU a cărui rigoare şi ale cărui sfaturi mi-au fost de un real folos pe parcursul carierei mele.

Mai multe informații
EdituraC.H. Beck
ISBN 9786061800070
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsInstituţii politice
Rating-ul tău