Inteligența emoțională (ediție de colecție)

în stoc
SKU
a229433
75.00 LEI
Pe scurt

Daniel Goleman (n. 7 martie 1946) și-a creat o reputație mondială de jurnalist și cercetător în psihologie clinică și științe comportamentale, domenii în care a obținut doctoratul la Harvard. A fost redactor la The New York Times pe teme de știință, iar pentru articolele sale a fost nominalizat de două ori la Premiul Pulitzer.

A ținut cursuri ca profesor invitat la Harvard University și a colaborat cu numeroase publicații prestigioase, printre care PeopleTimeJournal of Social and Clinical PsychologyPsychology TodayPublishers WeeklyJournal of Transpersonal PsychologyObserverAmerican Journal of PsychotherapyJournal of Consulting and Clinical Psychology sau Journal of Applied Behavioral Science.

A primit un premiu pentru întreaga carieră, Career Achievement, din partea American Psychological Association. În prezent este copreședinte al Consortium for Research on Emotional Intelligence in Organizations din cadrul Rutgers University, care se ocupă cu identificarea celor mai bune metode de dezvoltare a competențelor emoționale. Drept recunoaștere a eforturilor sale de popularizare a științelor comportamentale pentru publicul larg, a fost numit membru onorific al American Association for the Advancement of Science.

Publicată inițial în 1995, Inteligența emoțională este o carte-cult. Ea a marcat o revoluţie uluitoare în psihologie, prin analiza importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalităţii umane.

Pornind de la rezultatele cercetărilor contemporane asupra creierului şi comportamentului, Daniel Goleman propune extinderea conceptului de inteligenţă. Este bine-cunoscut termenul de IQ – coeficientul care măsoară inteligenţa umană înnăscută şi a cărui creștere pe parcursul vieții este discutabilă. Dar Goleman a deschis calea unei psihologii care își îndreaptă atenția asupra unei inteligențe complementare, care chiar poate fi dezvoltată – cea a sentimentelor.

Studiul lui Goleman ne arată cum, atunci când ne înţelegem sentimentele, o situație dificilă în care ne aflăm poate deveni mai limpede. Totodată, această carte a avut efecte de proporții în societatea occidentală: inteligența emoțională se studiază în centre de cercetare, se predă în şcoli şi în universităţi, a ajuns un criteriu pentru angajare sau promovare în carieră, iar programele de educaţie dezvoltate pe baza ei susțin politicile sociale de prevenire a îmbolnăvirilor sau criminalităţii.

„Inteligența emoțională ne oferă o înțelegere cu totul nouă a cauzelor profunde ale multora dintre bolile care ne afectează familiile și societatea.” – Jon Kabat-Zinn

„Oricine este interesat de leadership ar trebui să citească această carte.” – The New York Times Book Review

„O perspectivă inteligentă, curajoasă, cu care Goleman a zguduit atât știința, cât și cunoașterea comună.” – The Philadelphia Inquirer

„O carte convingătoare, scrisă cu rigoare, care explică de ce inteligența emoțională este crucială.” – USA Today

Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
ISBN 9786064410757
Număr de pagini 696
Formatul cărţii 15 x 23 cm
Tip copertă cartonata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsInteligența emoțională (ediție de colecție)
Rating-ul tău