Întoarcere la Brideshead

în stoc
SKU
a249630
39.00 LEI
Pe scurt
„O carte de o frumusețe sfâșietoare... Cel mai bun roman englezesc al secolului XX.” Los Angeles Times
Mai multe informații
EdituraArt
Colecție Desenul din covor
ISBN 9786067107982
Traducător Mihnea Gafița
Număr de pagini 472
Formatul cărţii 12 x 20.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsÎntoarcere la Brideshead
Rating-ul tău

Oferindu-și prilejul unei evadări din zilele tenebroase ale celui de-Al Doillea Război Mondial, Charles Ryder spune povestea domeniului Brideshead și a relației tumultuoase dintre un sine mai tânăr și întreaga familie Flyte, proprietară a acestui domeniu.

Fascinat întâi și-ntâi de Sebastian, colegul lui de la Oxford, Charles e vrăjit ulterior și de ceilalți membri ai familiei acestuia, în special de Julia, sora mai mare. Ce-l uimește pe Charles în mod absolut este stilul lor de viață excentric și risipitor - trăsături ale strălucitoarei și seducătoarei lumi a aristocrației englezești a vremii -, care contrastează teribil cu convingerile catolice pe care stăpâna casei încearcă să le impună cu autoritate în rândul tuturor. Iar această abordare a lucrurilor e doar unul dintre argumentele care îl fac să înțeleagă în ultimă instanță că prăpastia dintre el și familia pentru care a făcut o pasiune nebună se cască uriașă atât din punct de vedere social, cât și spiritual.

Întoarcere la Brideshead, considerat cel mai nostalgic și introspectiv dintre romanele lui Evelyn Waugh, surprinde magistral o poveste despre dorință și opreliștile pe care ni le punem singuri în calea dragostei, precum și despre conștiință, onoare și sentimentul puternic al datoriei.