Intoarcerea

Epuizat din stoc
SKU
C192618
20.90 LEI
Pe scurt

Viorel Zaicu (n. 1968) a facut studii de filosofie la Universitatea din Bucuresti si a ingrijit cateva sute de carti de specialitate si romane ale unor autori romani si straini, pentru foarte multe dintre acestea semnand si traducerea. Are in spate multiple si diverse experiente jurnalistice publicand (de cele mai multe ori sub pseudonimul Martin Zick), articole in reviste de filosofie si cultura din tara si din strainatate. In mediul virtual ingrijeste noiq.ro, un blog care aduna pasaje filosofice si literare memorabile, lectii de filosofie si logica, anecdote „vesnic verzi“ si o colectie de lucrari de arta.


Pasionat de opera lui Lewis Caroll, ale carui scrieri mai putin cunoscute le traduce pentru publicul roman incepand din 1999, Viorel Zaicu iese la rampa de aceasta data cu primul sau roman de fictiune si ne uimeste cu dibacia limbajului, agilitatea constructiei frazei, coloritul personajelor si ineditul situatiilor in care acestea sunt regasite. Altfel spus, autorul ne propune prin Intoarcerea o carte pe care s-o citim dintr-o rasuflare, razand in hohote, dar si ridicandu-ne macar un semn de intrebare.

Ciuli, Telu, Dudu, Cocosel, Maricica, Trache, Safta, Paraica, popa Sacaz, Tita, Lupa si fratii lui, Nicu si Leana, Titel, Bala si Valerica sunt locuitorii lumii fantastice din afara oraselor. Visele lor sunt vieti paralele, iar starile de veghe sunt vise. Oamenii se bucura, sufera, construiesc, darama, fac propaganda, umbla, dar mai ales asculta. Universurile pe care nimeni nu vrea sa le perceapa nu sunt inexistente. In cele mai multe dintre ele obiectele banale au puteri magice si oamenii modesti pot deschide cai catre lumi nebanuite. Magarii au un rai si pamantul se imbolnaveste, portile nu se deschid intotdeuna spre aceleasi locuri si lumea moderna este pastrata cu teama la distanta.

Mai multe informații
EdituraAll
ISBN 978-973-724-387-4
Număr de pagini 193
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă brosata
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIntoarcerea
Rating-ul tău