Intrebari disputate despre suflet

Epuizat din stoc
SKU
H04863
29.36 LEI
Pe scurt
Renegat de Renastere, cazut in uitarea Epocii Luminilor, Evul Mediu revine in constiinta publica si in dezbaterile savante contemporane. Si o face, eliberat de artificialul idealizarii romantice, ca obiect al stiintei istorice pozitive ori ca topos istorico-geografic incarcat cu semnificatie identitara.
Intr-adevar, mai mult decat Antichitatea clasica, a carei mostenire Occidentul o imparte cu Islamul sau cu spatiul bizantin, medievalitatea latina e resimtita astazi ca origine a modernitatii europene, ca locul in care Apusul se constituie si ajunge pentru prima data la constiinta de sine. Iata de ce interesul pentru cele douazeci si una de intrebari despre suflet ale lui Toma d’Aquino esten multiplu: teologic, filozofic sau istoric.

Nascute din dispute universitare, Intrebarile definesc fizionomia sufletului si facultatile sale, raportul acestuia cu corpul, dar si ierarhia existentelor, cosmosul, ingerii sau pe Dumnezeu. In ele descoperim, asadar, marile teme ale filosofiei medievale, cele care, la interferenta influentelor arabe, grecesti si crestine, vor da nastere unuia dintre primele ale omului european.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Ediția cărții I
ISBN 973-50-1404-1
Traducător Gabriel Chindea
Număr de pagini 408
Formatul cărţii 13*20 cm
Data apariției 2006
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIntrebari disputate despre suflet
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!