Ioan Petru Culianu. Bibliografie. 2. Receptarea operei

în stoc
SKU
a247892
54.95 LEI
Pe scurt
„Am bucuria și onoarea de a prezenta o apariție editorială ieșită din comun: Elena Bondor ne dă o monumentală bibliografie Culianu de peste o mie de pagini, distribuite în două volume – volumul I, Opera, și volumul II, Receptarea operei –, îndeplinind o datorie memorială publică și oferindu-ne un instrument de lucru indispensabil. Cele două volume, de dimensiuni egale, integrează, corectează (când este cazul) și completează, potrivit normelor și uzanțelor profesionale, numeroasele bibliografii anterioare, de întinderi și pe criterii diverse, incluse în cărțile, studiile și articolele publicate de/despre marele savant și scriitor, precum și, după o minuțioasă verificare, referințele din cataloage și biblioteci și din tot felul de alte baze de date, cele mai multe accesibile online. Pe lângă standardizarea și organizarea celor aproape 3.500 de intrări, lucrarea include prețioase informații de conținut, excerpte și trimiteri, prezentarea analitică a volumelor și analiza comparativă a edițiilor Nemira și Polirom, extinzând astfel descrierea către cercetare. Simpla parcurgere a cuprinsului, cu numărul său uimitor de intrări, produce o impresie copleșitoare: opera lui Culianu a fost scrisă sau tradusă și a apărut sau a circulat în manuscris deocamdată în cel puțin 20 de limbi din numeroase țări, cam pe toate continentele locuite.” (Sorin Antohi)
Mai multe informații
EdituraPolirom
ISBN 9789734690367
Număr de pagini 520
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIoan Petru Culianu. Bibliografie. 2. Receptarea operei
Rating-ul tău

„Am bucuria și onoarea de a prezenta o apariție editorială ieșită din comun: Elena Bondor ne dă o monumentală bibliografie Culianu de peste o mie de pagini, distribuite în două volume – volumul I, Opera, și volumul II, Receptarea operei –, îndeplinind o datorie memorială publică și oferindu-ne un instrument de lucru indispensabil. Cele două volume, de dimensiuni egale, integrează, corectează (când este cazul) și completează, potrivit normelor și uzanțelor profesionale, numeroasele bibliografii anterioare, de întinderi și pe criterii diverse, incluse în cărțile, studiile și articolele publicate de/despre marele savant și scriitor, precum și, după o minuțioasă verificare, referințele din cataloage și biblioteci și din tot felul de alte baze de date, cele mai multe accesibile online. Pe lângă standardizarea și organizarea celor aproape 3.500 de intrări, lucrarea include prețioase informații de conținut, excerpte și trimiteri, prezentarea analitică a volumelor și analiza comparativă a edițiilor Nemira și Polirom, extinzând astfel descrierea către cercetare. Simpla parcurgere a cuprinsului, cu numărul său uimitor de intrări, produce o impresie copleșitoare: opera lui Culianu a fost scrisă sau tradusă și a apărut sau a circulat în manuscris deocamdată în cel puțin 20 de limbi din numeroase țări, cam pe toate continentele locuite.” (Sorin Antohi)

Elena Bondor este licenţiată şi doctor în filosofie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. A absolvit studii aprofundate de logică şi hermeneutică la aceeaşi universitate şi studii postuniversitare de bibliologie şi ştiinţa informării la Universitatea din Bucureşti. Lucrează la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi. Cărţi publicate: Ştefan Lupaşcu în perspectiva logicii „dialectice” (Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, 2005) şi Adrien Le Corbeau – biobibliografie (Iaşi, Editura Fundaţiei AXIS, 2006). Este coautoare a mai multor lucrări din domeniul bibliologiei/bibliografiei şi a volumului Istoria presei din România în date. Enciclopedie cronologică (coord. Marian Petcu, Iaşi, Editura Polirom, 2012). A colaborat cu studii la mai multe volume colective, printre care: Istoria logicii româneşti (coord. Alexandru Surdu şi Dragoş Popescu, Academia Română, Institutul de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru”, Bucureşti, Editura Tehnică, 2006); Jurnalismul – o preocupare a elitei. Studii şi cercetări de istoria presei (coord. Răduţ Bîlbîie, Florin Şperlea şi Mihaela Teodor, Bucureşti, Editura Tritonic, 2013); Debates on Globalization: Approaching National Identity through Intercultural Dialogue. Studies and Articles (coord. Iulian Boldea, Târgu Mureş, „ARHIPELAG XXI” Press, 2015); Tradiţii ale presei religioase din România (coord. Carmen Ţâgşorean şi Ilie Rad, Cluj‑Napoca, Presa Universitară Clujeană, 2017); Istoria şi cenzura scrisului istoric. Studii în onoarea profesorului Ion Zainea (coord. Gabriel Moisa, Sorin Şipoş, Ménesi Beáta, Editura Universităţii din Oradea, 2018); Mediamorfoze V. Reflectare, (de)formare şi fakenews în spaţiul mediatic şi cultural (coord. Cătălin Negoiţă, Bucureşti, Editura Tritonic, 2020).