Isihasm si Rugaciune

în stoc
SKU
a256528
57.00 LEI
Pe scurt
Cartea ,,Isihasm si rugaciune" grupeaza studii dedicate de parintele Irénée Hausherr temelor care i-au fost atat de dragi in cariera sa, legate de spiritualitatea crestina, in particular de cea rasariteana: isihasmul, rugaciunea continua, mistica. Irénée Hausherr invita cititorul sa parcurga o calatorie fascinanta in timp si spatiu, pornind de la Evanghelii si continuand cu traditia filocalica orientala, cu ascetica si mistica siriana ori cu „exercitiile spirituale” ale Sfantului Ignatiu de Loyola, pentru a ajunge la locul, rolul si modalitatile rugaciunii in viata crestina contemporana.
Mai multe informații
EdituraHerald
Colecție Spiritualitate crestina
ISBN 5948417030423
Traducător Radu Cosmin Savulescu
Număr de pagini 352
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIsihasm si Rugaciune
Rating-ul tău

Cartea Isihasm si rugaciune grupeaza studii dedicate de parintele Irénée Hausherr temelor care i-au fost atat de dragi in cariera sa, legate de spiritualitatea crestina, in particular de cea rasariteana: isihasmul, rugaciunea continua, mistica. Irénée Hausherr invita cititorul sa parcurga o calatorie fascinanta in timp si spatiu, pornind de la Evanghelii si continuand cu traditia filocalica orientala, cu ascetica si mistica siriana ori cu „exercitiile spirituale” ale Sfantului Ignatiu de Loyola, pentru a ajunge la locul, rolul si modalitatile rugaciunii in viata crestina contemporana.

Studiile poarta amprenta eruditiei si acribiei unui cercetator de calibru, dar sunt, in acelasi timp, strabatute de acel duh specific scrierilor patristice, care captiveaza mintea si sufletul cititorului. Printr-un discurs in egala masura savant si cursiv, Irénée Hausherr nu pune in lumina doar frumusetea isihasmului si a rugaciunii, ci dezvaluie si un mecanism de intelegere a realitatilor spirituale, o metoda, un drum de urmat, in buna traditie a Parintilor.
Radu-Cosmin Savulescu

Intreaga lume stie valoarea exceptionala a contributiei aduse de parintele Hausherr la cunoasterea spiritualitatii antice orientale. De patruzeci de ani, el nu s-a multumit sa fie filologul care editeaza texte sau eruditul care lamureste cutare sau cutare punct particular din istorie; a stiut sa dobandeasca o cunoastere interioara si savuroasa a spiritualitatii care ii anima in credinta pe parintii nostri. Mai mult decat atat, a stiut, prin publicatiile sale scrise si prin invatatura sa orala, sa impartaseasca celorlalti pasiunea care il anima si sa le permita sa realizeze cat de mult poate intelepciunea crestina de altadata sa fie chiar si astazi un izvor de viata.

Jean-Claude Guy, S. J.

Irénée Hausherr (7 iunie 1881, Eguisheim – 5 decembrie 1978, Colmar) a fost poate cel mai mare specialist in patristica greaca si in spiritualitatea monastica. Avand origini alsaciene, el a devenit preot in 1923 dupa incheierea studiilor de specialitate in Olanda, apoi a devenit professor al Institutului Pontifical Oriental din Roma, unde a primit cea mai mare recunoastere pentru studiile sale academice legate de crestinismul rasaritean si isihasm.