Istoria căderii regimurilor comuniste

în stoc
SKU
a256532
67.90 LEI
Pe scurt
Pentru cei care au trăit evenimentele anului 1989, Istoria căderii regimurilor comuniste constituie o foarte utilă aducere aminte. Pentru cei născuţi după 1989, ea nu este doar o bine documentată punere în temă, ci și un serios avertisment! Cartea este, de fapt, o cronică a evenimentelor care se întind de la mijlocul anilor ’70 până la alegerea lui Gorbaciov la Kremlin, în martie 1985, şi de-clanşarea frământărilor cu caracter revoluţionar în toate ţările din Europa Centrală şi de Est. Autorul analizează, printre altele, războiul din Afganistan, criza și „carnavalul polonez”, „dictatura cu gulaș” maghiară, „pacificarea” de după 1968 a Cehoslovaciei, „stalinismul târziu” din România lui Ceaușescu, reformele chinezești, „perestroika” lui Gorbaciov şi prăbuşirea URSS.
Mai multe informații
EdituraEditura Cuantic
ISBN 9786069557679
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIstoria căderii regimurilor comuniste
Rating-ul tău

Pentru cei care au trăit evenimentele anului 1989, Istoria căderii regimurilor comuniste constituie o foarte utilă aducere aminte. Pentru cei născuţi după 1989, ea nu este doar o bine documentată punere în temă, ci și un serios avertisment!
Cartea este, de fapt, o cronică a evenimentelor care se întind de la mijlocul anilor ’70 până la alegerea lui Gorbaciov la Kremlin, în martie 1985, şi de-clanşarea frământărilor cu caracter revoluţionar în toate ţările din Europa Centrală şi de Est. Autorul analizează, printre altele, războiul din Afganistan, criza și „carnavalul polonez”, „dictatura cu gulaș” maghiară, „pacificarea” de după 1968 a Cehoslovaciei, „stalinismul târziu” din România lui Ceaușescu, reformele chinezești, „perestroika” lui Gorbaciov şi prăbuşirea URSS.