Istoria globală a crizei financiare (2007-2010)

Epuizat din stoc
SKU
C196909
35.34 LEI
Pe scurt

În cea mai severă criză economică pe plan mondial de la Marea Depresiune a anilor ’30 sectorul financiar a fost grav afectat, chiar dacă economiile naţionale nu s-au prăbuşit aşa cum s-a întâmplat atunci. Sute de bănci din Statele Unite şi Europa au fost închise, silite să fuzioneze cu parteneri mai puternici, naţionalizate sau recapitalizate cu fonduri alimentate de contribuabili.

Johan A. Lybeck, profesor de economie, avsnd insa si experienta directa in domeniul bancar, descrie debutul crizei la inceputul anului 2007, explica motivele ce au dus la aparitia acesteia, o compara cu crizele anterioare si ii discuta consecintele, oferind propria viziune asupra caii pe care o putem urma pentru a ajunge din nou la prosperitate. Daca criza financiara putea fi sau nu anticipata si cum se explica faptul ca aceasta s-a produs doar in Europa si America, nu si in Asia sunt doar doua dintre numeroasele subiecte de interes tratate in volum.


Din cuprins:


Putea fi anticipata actuala criza financiara? • Piata imobiliara din Statele Unite si criza creditelor substandard • Aspecte privind riscul de lichiditate din timpul crizei si o comparatie cu anii 1907 si 1929 • Aspecte privind riscurile legate de credite, rating si solvabilitate • Crizele financiare in istoria moderna: asemanari si deosebiri                • Schimbari la nivel mondial privind reglementarea si supravegherea ca urmare a crizei.

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție ECONOMIE SI SOCIETATE
ISBN 978-973-46-2538-3
Traducător Catalin Dracsineanu
Număr de pagini 328
Formatul cărţii 16x23,5
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIstoria globală a crizei financiare (2007-2010)
Rating-ul tău