Istoria gustului
Epuizat din stoc
SKU
C159882
131.39 LEI
Pe scurt
Paul Freedman este profesor de istorie Chester D. Tripp la Universitatea Yale, anterior şeful Catedrei de Istorie. O autoritate în istoria medievală a Spaniei, el este autorul lucrării Images of the Medieval Peasant, care a fost premiată de Medieval Academy of America cu Medalia Haskins în 2002. Zeci de ani a căutat – şi a găsit – mâncăruri rafinate şi noi experienţe culinare în numeroase ţări.
Istoria gustului este prima carte care discută realizările culinare ale diferitelor civilizaţii, din trecut şi prezent, descoperirile de ultimă oră din istoria mondială a gastronomiei, aruncând o nouă lumină asupra plăcerii de a mânca. Rezultatul este o complexă istorie a gustului: o incursiune prin cele mai elevate, elegante şi plăcute gânduri despre mâncare – ingrediente, preparare, prezentare – din preistorie până în prezent. Care este motivul pentru care europenii, a căror bucătărie a fost una puternic condimentată începând din vremea Imperiului Roman, au ajuns să piardă complet gustul condimentelor până în secolul al XIX-lea? Cum au influenţat cafeaua şi ciocolata obiceiurile culinare europene şi comerţul internaţional? Care au fost originile sofisticatei şi variatei bucătării arabe? De la început până la sfârşit, aceste pagini spun povestea incitantă şi bogat ilustrată a unuia dintre obiceiurile umane vitale, care nu doar ne ţine în viaţă, ci ne face să ne simţim vii.
Editura | Vellant |
---|---|
Colecție | Artă |
Ediția cărții | I |
ISBN | 9789738875814 |
Traducător | Raluca Cimpoiaşu, Andra Stoica, Mădălina Tureatcă |
Număr de pagini | 368 |
Tip copertă | ediţie cartonată |
Data apariției | 2007 |
Scrie o recenzie