Iubirea 2.0

în stoc
SKU
a255360
49.00 LEI
Pe scurt
Ce este iubirea? De secole, oamenii caută răspunsul la această întrebare. Dar dacă tot ceea ce știam până acum despre iubire este greșit? Barbara Fredrickson ne propune o viziune actualizată asupra iubirii, din punctul de vedere al unui specialist în psihologie socială și știință afectivă. În Iubirea 2.0, ea îmbină psihologia cu biologia și ne oferă atât fundamentul științific al teoriei sale, cât și recomandări practice pentru crearea micro-momentelor de iubire.
Mai multe informații
EdituraPagina de Psihologie
Ediția cărții I
ISBN 978-606-954-037-4
Traducător Diana Ciornenschi
Număr de pagini 272
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIubirea 2.0
Rating-ul tău

Ce este iubirea? De secole, oamenii caută răspunsul la această întrebare. Dar dacă tot ceea ce știam până acum despre iubire este greșit?

Barbara Fredrickson ne propune o viziune actualizată asupra iubirii, din punctul de vedere al unui specialist în psihologie socială și știință afectivă. În Iubirea 2.0, ea îmbină psihologia cu biologia și ne oferă atât fundamentul științific al teoriei sale, cât și recomandări practice pentru crearea micro-momentelor de iubire.

Această carte își provoacă cititorii să renunțe la imaginea romanțată a iubirii propusă de literatură, muzică, cinematografie și să își asculte pur și simplu inima și tot corpul, până la măruntele celule albe care ne protejează imunitatea. Cum arată iubirea din perspectiva lor? Iubirea pe care o simte corpul nostru este o conexiune, caracterizată printr-un val de emoții pozitive (grijă, apropiere, protecție, atracție, afecțiune și încredere), pe care le împărtășești cu o orice altă persoană cu care se întâmplă să te conectezi în cursul zilei tale. Poate fi o relație intimă, romantică, familială. Dar poate fi și o prietenie, o echipă sau un grup de colegi.
 
De ce ar trebui să adoptăm această nouă perspectivă asupra iubirii? Barbara Fredrickson demonstrează că stările emoționale plăcute, deși trecătoare, contribuie la rezistență, bunăstare și sănătate fizică, intelectuală și afectivă.
 
„Iubirea este emoția noastră supremă, spune Barbara Fredrickson. Iar prin această carte ne învață cea mai importantă lecție – cultivarea iubirii sub toate formele sale. Științifică, practică și accesibilă Iubirea 2.0 este o lectură care merită timpul și atenția noastră.“ — Gáspár György, autorul cărților Revoluția iubirii și Suflete de sticlă
 
„Barbara Fredrickson subliniază importanța de a fi inimos, demonstrând științific că această varietate de pozitivitate aduce beneficii sănătății și conexiunilor noastre, dar ne și deschide viața către noi posibilități. Iubirea 2.0 este un manual accesibil, ce are scopul de a ne deschide inimile.“ — Daniel Goleman, autorul cărții Inteligența emoțională
 
„O nouă viziune de impact asupra a ceea ce ne dorim cu toții cel mai mult: iubirea. Folosind știință riguroasă, exerciții practice și exemple din viața de zi cu zi, Barbara ne arată cum să ne întărim capacitatea de a ne conecta cu adevărat la noi înșine și la ceilalți. Iubirea 2.0 schimbă întregul domeniu al înțelegerii și accesării iubirii.“ — Sharon Salzberg, autoarea cărților Lovingkindness și Iubirea reală