Jnana Yoga. Eliberare prin cunoastere

în stoc
SKU
a258524
43.00 LEI
Pe scurt
Jnana-Yoga, alaturi de Karma-Yoga, Bhakti-Yoga si Raja-Yoga ale lui Swami Vivekananda, sunt considerate tratate clasice ale filosofiei hinduse, fiind o comoara de intelepciune pentru oricine cauta sa-si dezvolte cunoasterea spirituala si sa descopere adevarul universal prin intermediul acestei cai. Swami Vivekananda ofera cititorilor instrumentele necesare pentru a-si transforma viata si lanseaza o invitatie deschisa de a lua parte la aceasta calatorie de evolutie spirituala.
Mai multe informații
EdituraHerald
Colecție Metanoia
ISBN 5948417250210
Traducător Marian Stan
Număr de pagini 272
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsJnana Yoga. Eliberare prin cunoastere
Rating-ul tău

Jñana Yoga este una dintre cele patru cai spirituale majore din traditia indiana a practicii yoga, alaturi de Bhakti Yoga (yoga devotiunii), Karma Yoga (yoga actiunii) si Raja Yoga (yoga controlului mental). In Jñana Yoga (calea cunoasterii spirituale) se pune accentul pe dobandirea intelepciunii si a cunoasterii prin realizarea adevaratului sine.

Swami Vivekananda, unul dintre cei mai importanti si influenti ganditori spirituali din India care au contribuit la aducerea filosofiei Vedanta si a practicii yoga in Occident, a scris aceasta carte pentru a-i ajuta pe cititori sa inteleaga si sa aplice invataturile Jñana Yoga in viata lor de zi cu zi. Cartea ofera o prezentare detaliata a diferitelor aspecte ale lui Jñana Yoga, cum ar fi conceptul de Brahman (Fiinta suprema), maya (iluzia) si ahamkara (egoul).

Prin intermediul discursurilor redate in carte, tinute la New York si Londra, in fata unui public insetat de cunoastere spirituala, dar educat in spirit modern, Vivekananda dovedeste o intelegere profunda a modului de gandire occidental, considerand ca filosofia Advaita Vedanta este poate cea mai potrivita pentru oamenii din ziua de astazi. De-a lungul istoriei culturii indiene, de fiecare data cand spiritul religios parea sa dispara, filosofia care sustine nondualitatea si ideea unui Dumnezeu impersonal s-a dovedit a fi solutia salvatoare. Fiind cea mai potrivita pentru oamenii cu tinuta intelectuala, ea a castigat din ce in ce mai mult teren in Europa si in America. Aceasta filosofie reconciliaza stiinta si religia, poezia si filosofia.

Swami Vivekananda (1863-1902), a fost discipolul preferat al lui Ramakrishna, cel mai mare mistic hindus din secolul al XIX-lea. A fost promotorul introducerii filosofiei Vedanta si Yoga in lumea occidentala. A jucat un rol major in renasterea hinduismului in India  si a contribuit decisiv la conceptual de nationalism in tara sa aflata sub dominatie britanica. A fondat doua organizatii de mare anvergura: Ramakrishna Math si Ramakrishna Mission. In 1893, la Chicago, a introdus hinduismul ca religie majora in Parliament of the World's Religions. Intors in patrie dupa moartea lui Ramakrishna, Vivekananda va strabate tot subcontinentul indian luptind cu perseverenta pentru independenta si bunastarea poporului sau.

In timpul scurtei sale vieti, a tinut sute de conferinte publice, raspindind conceptele fundamentale ale filosofiei Vedanta in Stale Unite, Anglia si Europa. Se considera ca de la el nimeni nu a mai influentat atit de semnificativ gindirea occidentala.