Johnny si-a luat pusca

în stoc
SKU
a228504
34.90 LEI
Pe scurt
Johnny și-a luat pușca nu este un roman obișnuit. Este șocant, violent, înfiorător, lipsit de remușcări și macabru…, așa cum este războiul. Este povestea lui Joe, tânăr soldat american din Primul Război Mondial, a cărui viață se schimbă dramatic după ce își pierde mâinile, picioarele, ochii, precum și capacitatea de a auzi, mirosi sau de a vorbi. Publicat prima dată în septembrie 1939, astăzi este romanul cel mai cunoscut al lui Dalton Trumbo, dar și cel mai apreciat de critica literară internațională. La sfârșitul anilor 1950 a devenit un adevărat manifest împotriva războiului al societății americane. A câștigat importante premii internaționale și, în 1971, volumul a fost ecranizat la Hollywood, Trumbo fiind scenarist și regizor. Trupa Metallica a cumpărat drepturile de autor ale filmului pentru a folosi imagini în videoclipul „One“. În 2015 s-a lansat filmul Trumbo, regizat de Jay Roach și scris de John McNamara despre viața și activitatea lui Dalton Trumbo. Filmul îi are în rolurile principale pe Bryan Cranston, Diane Lane, Helen Mirren, Louis C.K., Elle Fanning, John Goodman. Despre autor: DALTON TRUMBO (1905-1976) a fost un romancier și scenarist American. În 1947, pentru opiniile sale politice, Dalton Trumbo a fost investigat de Comitetul pentru activități antiamericane din Congresul SUA. A refuzat să depună mărturie, iar în 1950 a fost închis timp de 11 luni pentru sfidarea Congresului, fiind totodată trecut pe lista neagră a scenariștilor și scriitorilor americani interziși la Hollywood. A fost reabilitat în 1960 cu sprijinul regizorului Otto Preminger și al actorului Kirk Douglas. Este autorul a numeroase scenarii de film, două dintre ele fiind obținând premiul Oscar. Filmul Johnny Got His Gun a obținut Marele Premiul al Juriului de la Cannes (1971) și Premiul Fipresci (1971).

Johnny si-a luat pusca nu este un roman obisnuit. Este socant, violent, infiorator, lipsit de remuscari si macabru..., asa cum este razboiul. Este povestea lui Joe, tanar soldat american din Primul Razboi Mondial, a carui viata se schimba dramatic dupa ce isi pierde mainile, picioarele, ochii, precum si capacitatea de a auzi, mirosi sau de a vorbi. Publicat prima data in septembrie 1939, astazi este romanul cel mai cunoscut al lui Dalton Trumbo, dar si cel mai apreciat de critica literara internationala. La sfarsitul anilor 1950 a devenit un adevarat manifest impotriva razboiului al societatii americane. A castigat importante premii intemationale si, in 1971, volumul a fost ecranizat la Hollywood, Trumbo fiind scenarist si regizor. Drepturile de autor ale filmului au fost cumparate de Metallica pentru a folosi imagini in video-clipul One.

Dalton Trumbo (1905-1976) a fost un romancier si scenarist american. Pentru opiniile sale politice, in 1947 Trumbo a fost investigat de Comitetul pentru activitati antiamericane din Congresul SUA. A refuzat sa depuna marturie, iar in 1950 a fost inchis timp de 11 luni pentru sfidarea Congresului, fiind totodata trecut pe lista neagra a scenaristilor si scriitorilor americani interzisi la Hollywood. A scris nenumarate scenarii de film sub pseudonim, printre cele mai de succes fiind Roman Holiday, The Brave One, Exodus sau Spartacus. A fost reabilitat in 1960, cu sprijinul regizorului Otto Preminger si al actorului Kirk Douglas.
 
O carte infioratoare, de o intensitate emotionala extraordinara. - The Washington Post
Mai multe informații
EdituraOmnium
ISBN 9786069519745
Traducător Carmen Sandulescu
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsJohnny si-a luat pusca
Rating-ul tău

Johnny și-a luat pușca nu este un roman obișnuit. Este șocant, violent, înfiorător, lipsit de remușcări și macabru…, așa cum este războiul. Este povestea lui Joe, tânăr soldat american din Primul Război Mondial, a cărui viață se schimbă dramatic după ce își pierde mâinile, picioarele, ochii, precum și capacitatea de a auzi, mirosi sau de a vorbi.

Publicat prima dată în septembrie 1939, astăzi este romanul cel mai cunoscut al lui Dalton Trumbo, dar și cel mai apreciat de critica literară internațională. La sfârșitul anilor 1950 a devenit un adevărat manifest împotriva războiului al societății americane. A câștigat importante premii internaționale și, în 1971, volumul a fost ecranizat la Hollywood, Trumbo fiind scenarist și regizor. Trupa Metallica a cumpărat drepturile de autor ale filmului pentru a folosi imagini în videoclipul „One“.

În 2015 s-a lansat filmul Trumbo, regizat de Jay Roach și scris de John McNamara despre viața și activitatea lui Dalton Trumbo. Filmul îi are în rolurile principale pe Bryan Cranston, Diane Lane, Helen Mirren, Louis C.K., Elle Fanning, John Goodman.

Despre autor:

DALTON TRUMBO (1905-1976) a fost un romancier și scenarist American. În 1947, pentru opiniile sale politice, Dalton Trumbo a fost investigat de Comitetul pentru activități antiamericane din Congresul SUA. A refuzat să depună mărturie, iar în 1950 a fost închis timp de 11 luni pentru sfidarea Congresului, fiind totodată trecut pe lista neagră a scenariștilor și scriitorilor americani interziși la Hollywood. A fost reabilitat în 1960 cu sprijinul regizorului Otto Preminger și al actorului Kirk Douglas. Este autorul a numeroase scenarii de film, două dintre ele fiind obținând premiul Oscar. Filmul Johnny Got His Gun a obținut Marele Premiul al Juriului de la Cannes (1971) și Premiul Fipresci (1971).