Johnny si-a luat pusca

în stoc
SKU
a228504
34.90 LEI
Pe scurt
DESPRE THOMAS MANN

THOMAS MANN a fost unul dintre marii scriitori ai secolului XX, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 1929. Născut la Lübeck în 1875, se mută cu familia, în 1891, la München, unde studiază la Universitatea Ludwig Maximilian. După venirea la putere a naziştilor în Germania, în 1933, se exilează în Elveţia, iar la izbucnirea războiului pleacă în America. Predă la Universitatea Princeton, apoi se mută pe Coasta de Vest. În 1952 se întoarce în Elveţia. Moare la Zürich în 1955. Romanele şi nuvelele sale (între care Casa BuddenbrookMoartea la VeneţiaMuntele vrăjitIosif şi fraţii săiDoctor FaustusTonio KrögerMărturisirile escrocului Felix Krull) poartă amprenta unui robust spirit clasic (în linia lui Goethe), dar şi a unei efervescenţe şi nelinişti romantice (sub influenţa lui Schopenhauer şi Nietzsche).

Johnny si-a luat pusca nu este un roman obisnuit. Este socant, violent, infiorator, lipsit de remuscari si macabru..., asa cum este razboiul. Este povestea lui Joe, tanar soldat american din Primul Razboi Mondial, a carui viata se schimba dramatic dupa ce isi pierde mainile, picioarele, ochii, precum si capacitatea de a auzi, mirosi sau de a vorbi. Publicat prima data in septembrie 1939, astazi este romanul cel mai cunoscut al lui Dalton Trumbo, dar si cel mai apreciat de critica literara internationala. La sfarsitul anilor 1950 a devenit un adevarat manifest impotriva razboiului al societatii americane. A castigat importante premii intemationale si, in 1971, volumul a fost ecranizat la Hollywood, Trumbo fiind scenarist si regizor. Drepturile de autor ale filmului au fost cumparate de Metallica pentru a folosi imagini in video-clipul One.

Dalton Trumbo (1905-1976) a fost un romancier si scenarist american. Pentru opiniile sale politice, in 1947 Trumbo a fost investigat de Comitetul pentru activitati antiamericane din Congresul SUA. A refuzat sa depuna marturie, iar in 1950 a fost inchis timp de 11 luni pentru sfidarea Congresului, fiind totodata trecut pe lista neagra a scenaristilor si scriitorilor americani interzisi la Hollywood. A scris nenumarate scenarii de film sub pseudonim, printre cele mai de succes fiind Roman Holiday, The Brave One, Exodus sau Spartacus. A fost reabilitat in 1960, cu sprijinul regizorului Otto Preminger si al actorului Kirk Douglas.
 
O carte infioratoare, de o intensitate emotionala extraordinara. - The Washington Post
Mai multe informații
EdituraOmnium
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții II
ISBN 9786069519745
Traducător Carmen Sandulescu
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsJohnny si-a luat pusca
Rating-ul tău