Joseph Andrews

Epuizat din stoc
SKU
C166697
31.40 LEI
Pe scurt

Henry Fielding (1707-1754), scriitor englez, magistrat si jurnalist, a ilustrat cu stralucire modernizarea societatii britanice si a literaturii engleze in prima jumatate a secolului al XVIII-lea. Autor dramatic, pamfletar, romancier (Joseph Andrews, Johnatan Wild cel Mare, Tom Jones), Fielding reprezinta un exemplu remarcabil de creator modern, capabil sa infatiseze cu ironie dar si calda intelegere o societate in plina transformare.

Roman picaresc, si in acelasi timp parodie a romanului sentimental care ocupa scena literara engleza a inceputului de secol XVIII, Joseph Andrews povesteste aventurile unui servitor hotarat sa-si apere „virtutea“ in fata avansurilor stapanei sale si sa-si daruiasca iubirea egalei sale intru conditie sociala, Fanny. Subiectul este de fapt un pretext pentru realizarea unei fresce incarcate de culoare si ironie a societatii engleze in faza de ascensiune a unei noi clase, prilej asadar de a semnala aparitia modernitatii in rigida societate engleza traditionala.


„Voi continua sa ridiculizez viciul si impostura, atata timp cat va mai exista cat de cat libertatea presei si a scenei, adica atata timp cat mai dispunem de vreo libertate oarecare.“ - Henry Fielding

Mai multe informații
EdituraAll
ISBN 978-973-72-4286-0
Număr de pagini 496
Tip copertă brosata
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsJoseph Andrews
Rating-ul tău