Jurnalul ascuns

Epuizat din stoc
SKU
C155957
24.28 LEI
Pe scurt

Jurnalul ascuns e o odisee populata de personaje memorabile, surprinse in episoade de viata bulversante, ce povesteste un secol din istoria Irlandei in filigranul unei drame individuale - aceea a lui Roseanne McNulty. Centenara, inchisa din pricini ce se pierd in timp, intr-un spital de boli mintale, isi asterne pe hartie amintirile despre copilaria intr-un satuc irlandez, despre presiunile sociale si puterea strivitoare a bisericii, despre barbatii pe care i-a iubit si ranile pe care dragostea i le-a brazdat in suflet, si despre istoria ce isi urmeaza implacabil cursul fara sa-i pese de victimele pe care le lasa in urma. Martor al incercarii lui Roseanne de a-si recupera trecutul e doctorul Grene, psihiatrul si confidentul ei de ani buni, care ajunge, printr-o neasteptata intorsatura a lucrurilor, sa dezgroape dintre paginile ingalbenite de jurnal o taina veche de mai bine de jumatate de veac.

Roseanne McNulty mai are un pic si implineste o suta de ani. Cel putin asta stiu cei care o cunosc, dar nimic nu e sigur. Cum nu e sigura nici soarta pacientilor de la Roscommon Mental Hospital, unde Roseanne locuieste de multa vreme si care urmeaza sa se inchida. in vreme ce inevitabilul se apropie, femeia incepe sa rememoreze trecutul impreuna cu doctorul Grene, psihiatrul ei de ani de zile. Pe masura ce aflam din ce in ce mai multe despre protagonisti, in fata ochilor nostri se alcatuieste si un subtil tablou al sufletului uman, dar si tabloul mai vast al istoriei irlandeze, o istorie secreta, alternativa, asa cum n-am cunoscut-o niciodata.


Jurnalul ascuns e o odisee populata de personaje memorabile, surprinse in episoade de viata bulversante, ce povesteste un secol din istoria Irlandei in filigranul unei drame individuale - aceea a lui Roseanne McNulty. Centenara, inchisa din pricini ce se pierd in timp, intr-un spital de boli mintale, isi asterne pe hartie amintirile despre copilaria intr-un satuc irlandez, despre presiunile sociale si puterea strivitoare a bisericii, despre barbatii pe care i-a iubit si ranile pe care dragostea i le-a brazdat in suflet, si despre istoria ce isi urmeaza implacabil cursul fara sa-i pese de victimele pe care le lasa in urma. Martor al incercarii lui Roseanne de a-si recupera trecutul e doctorul Grene, psihiatrul si confidentul ei de ani buni, care ajunge, printr-o neasteptata intorsatura a lucrurilor, sa dezgroape dintre paginile ingalbenite de jurnal o taina veche de mai bine de jumatate de veac.

Mai multe informații
EdituraUnivers
Colecție Romanul Secolului XXI
Ediția cărții I
ISBN 978-999-31-1306-5
Traducător Liliana Pop
Număr de pagini 288
Formatul cărţii 13 x 20
Tip copertă brosata
Data apariției 2009
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsJurnalul ascuns
Rating-ul tău