Kult

în stoc
SKU
a243644
45.00 LEI
Pe scurt

Stefan Malmström este un fost jurnalist de știri, care a lucrat pentru serviciul național suedez de radiodifuziune Sveriges Radio, precum și pentru postul de televiziune suedez TV4. În prezent este consultant, lector și autor. Încă de la o vârstă fragedă, manipulat fiind, Stefan s‑a alăturat Bisericii Scientologice din Hässleholm, un orășel din sudul Suediei. ,,Kult” este prima sa carte și este bazată pe experiențele trăite în perioada în care a făcut parte din această confesiune.

KULT: un thriller plin de mister, care te prinde în mreje chiar de la primele pagini, inspirat de evenimente adevărate, șocante și tragice deopotrivă, petrecute în sânul Bisericii Scientologice.

Când o fetiță de patru ani și tatăl ei sunt găsiți fără suflare în orașul suedez Karlskrona, poliția constată rapid că a fost vorba despre crimă, urmată de sinucidere, o tragedie ce nu mai necesită deschiderea unei anchete amănunțite. Cu toate acestea, Luke Bergmann, fostă gardă de corp pentru mafia israeliană din New York, bântuit încă de trecutul său violent, crede că oamenii legii se înșeală. Viktor, bărbatul decedat, era prietenul său cel mai bun, iar Luke știe că n-ar fi recurs niciodată la un asemenea gest abominabil.

Urmându-și instinctul, acesta descoperă dovezi care îl conving din ce în ce mai mult că Viktor și micuța Agnes au fost uciși. Luke începe să scormonească trecutul prietenului său și află că fusese scientolog în tinerețe.

Luke caută și alți scientologi care făcuseră parte din aceeași congregație și reușește să găsească o fostă membră la Stockholm, însă ajunge prea târziu la ea: o găsește moartă, spânzurată la fel ca Viktor, cu același bilet de adio lăsat în urmă și aceeași melodie răsunând în tot apartamentul. Poliția din Karlskrona e acum nevoită să deschidă o nouă anchetă, iar Luke se gândește că în sfârșit lucrurile se vor lămuri. Însă atunci când o bandă de motocicliști face ravagii în cabana sa și încearcă să îl atace, acesta își dă seama că viața sa e acum în pericol. Trebuie să se implice iar într-o anchetă pe cont propriu; îi datorează asta lui Viktor.

La începutul anilor `90, Jenny începe să petreacă timp cu membri ai Bisericii Scientologice. Treptat, felul în care ea și iubitul ei privesc lumea se schimbă pe măsură ce studiază și pun în practică învățăturile Scientologiei, în vederea îndeplinirii țelului suprem: de a deveni supraoameni, de a se asigura că sufletul lor poate părăsi trupul și, astfel, să atingă libertatea spirituală deplină. În scurt timp, Jenny și Daniel ajung să facă parte din cercul restrâns al scientologilor din Karlskrona. Atunci când sora lui Daniel, și ea membră a cultului, are o cădere nervoasă și este internată în spital, liderul Bisericii o externează și o sechestrează într-un apartament, o supune la tot felul de terapii aprobate de Scientologie și o forțează să urmeze o dietă alimentară strictă. În lipsa unei îngrijiri medicale adecvate, sora lui Daniel moare, iar acesta cade într-o depresie puternică și se sinucide după câteva săptămâni.

După 18 ani, e clar că cineva a decis că a venit vremea răzbunării și îi ucide unul câte unul pe toți membrii grupului din care făcuseră parte Viktor și Jenny. Totul mergea conform planului… asta până când Luke Bergman începe să aibă suspiciuni și să-și bage nasul unde nu trebuie…

Mai multe informații
EdituraLebada Neagra
Colecție Black Spot
ISBN 9786069682920
Traducător Alexandra-Maria Vrînceanu
Număr de pagini 372
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsKult
Rating-ul tău