La Globalisation en perspective. Élites et normes

Epuizat din stoc
SKU
C905637
7.72 LEI
Pe scurt

În urmă cu 20 de ani Zidul Berlinului se prăbuşea, anunţând sfârşitul unei perioade istorice de aproape jumatate de secol de război rece. Dar, cu toate acestea, în zilele noastre, există o anumită reticenţă în a utiliza termenul de globalizare, ca şi cum ar fi vorba de un artefact sau de o capcană ideologică.

Articolele reunite în această lucrare (şi scrise în limba franceză) încearcă să remedieze această problemă.


Punând accent pe norme, standarde şi contradicţiile pe care acestea le implică, autorii încearcă să explice şi să clarifice din punct de vedere ideologic şi sociologic ce este globalizarea. Punând elitele în centrul acestor analize, şi în mod special elitele culturale, autorii încearcă să arate rolul important al acestora în (re)poziţionarea şi difuzarea fenomenului globalizării. Antropologi, filosofi, sociologi şi economişti, autorii – francezi şi români – oferă prin această lucrare o analiză profundă a fenomenului de globalizare, îmbogăţită prin pluridisciplinaritate.


Au contribuit la această lucrare: Radu Baltasiu, Emilian M. Dobrescu, Mathieu Caulier, Antoine Heemeryck, Bernard Hours, Mihai Milca, Cristi Pantelimon, Monique Sélim.

Mai multe informații
EdituraNiculescu
Ediția cărții I
ISBN 978-973-748-725-4
Număr de pagini 208
Formatul cărţii 13x20
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsLa Globalisation en perspective. Élites et normes
Rating-ul tău