Leacuri contra evlaviei. Alte răspunsuri la aceleaşi întrebări

în stoc
SKU
a224144
32.00 LEI
Pe scurt

O carte pentru copii între nouă și nouăzeci de ani, pe care nu trebuie să o ratați!


Ilustrată din abundenţă cu desene dupa natură ieşite din pana inspirată a lui Tudor Banuş, Enciclopedia zmeilor de Mircea Cărtărescu aduce pentru prima dată la lumină o lume întreagă ce părea pierdută pentru totdeauna. Urme ale mitologiei zmeilor există, e drept, în folclorul românesc, dar, cum s-a remarcat de mult, zmeul nu are chip şi nici trăsături distinctive clare. Această lipsă e suplinită din plin de cele douăsprezece specii de zmei prezentate aici împreună cu habitatul lor natural, cu anatomia, istoria, limba, obiceiurile, ocupaţiile, ştiinţa şi artele lor. În plus, o serie de zece poveşti subtil înlănţuite una cu alta ca într-o salbă fără sfârşit ne prilejuiesc o delectabilă întâlnire cu zmei vii, aflaţi în plină acţiune, în toate împrejurările vieţii acestora.


 

O primă prezentare a acestei lucrări a apăruta la Paideia în anul 2018. Succesul acestui volum arată interesul deosebit al publicului pentru acele teme și mai ales pentru acel fel de tratare.

De aceea, autorul a stăruit în idee și a scris o nouă lucrare, pentru că, așa cum poate vedea ușor cititorul, continuă ideea primei lucrări.

Împărțirea este aceeași (I: Minora, II: Moralia, III: Theologica) iar multe teme sunt identice, pentru că sunt cele fundamentale și eterne: om, omenie, civilitate, progres, patriotism, credință. Dar ideile sunt noi și aprofundate, iar exprimarea – deși este specifică autorului – este mai clară, mai simplă și mai tranșantă decât în primul volum, autorul renunțând la unele subtilități, pentru că a constatat că i-a derutat pe unii cititori. Dar fermitatea, spontaneitatea și incisivitatea au rămas aceleași, pentru că acestea au fost apreciate cel mai mult – se pare – de către cititori. Având în vedere interesul pentru prima publicație și succesul indiscutabil, autorul e convins că publicul va recepta la fel și această publicație și, poate, și altele următoare.

 

Alba Iulia,

29 martie 2021

Mai multe informații
EdituraPaideia
Colecție Humanitas Junior
Ediția cărții II
ISBN 9786067484441
Traducător Cristina Buzoianu
Număr de pagini 256
Formatul cărţii 14 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsLeacuri contra evlaviei. Alte răspunsuri la aceleaşi întrebări
Rating-ul tău