Leonardo inventatorul

în stoc
SKU
a222969
58.00 LEI
Pe scurt

Leonida Neamțu s-a născut în 1934, la Soroca (azi, Republica Moldova). În 1940, odată cu ocuparea Basarabiei, familia se refugiază în Maramureș, locuind în Vișeu, apoi în Sighet. După studiile liceale, urmează cursurile Facultății de Filologie a universității clujene. Debutează, în 1952, cu un volum de poezii, în Almanahul literar, revista coordonată de poetul A.E. Baconsky. Începând cu anul 1964 începe să publice exclusiv romane. Devine redactor la Almanahul literar (care își va schimba numele în Steaua) și membru al Uniunii Scriitorilor din România. Moare pe 25 octombrie 1991, la Cluj-Napoca, lăsând în urmă peste treizeci de volume publicate și câteva manuscrise. 

Leonida Neamțu este un scriitor care scapă oricărui tip de încadrare literară. A abordat genuri ca romanul SF sau de aventuri și a trecut, firește, și prin cel polițist, integrând însă, în toate, umorul negru, absurd și referințele culturale.

În această carte-document, Leonardo, inventatorul, destinată copiilor cu vârsta de peste 9 ani, veți descoperi personajul lui Leonardo da Vinci, un geniu artistic și inventator de renume internațional. De asemenea, veți aprecia lucrări majore precum Gioconda, Cina cea de Taină, Omul vitruvian și multe altele.

Cartea este bogată în ilustrații și surprinde viața acestui mare geniu al Renașterii italiene, de la ucenicia sa în atelierul lui Verrocchio din Florența până la ultimele sale clipe de viață la Curtea regelui Francisc I.

Pictor al unor capodopere, inventator al unor mașinării uimitoare și excentrice, inginer militar, arhitect și urbanist, matematician, om de știință, biolog, filosof, organizator de petreceri pentru duci și regi, Leonardo Da Vinci a lăsat în urma sa un munte de știință, de scrieri și de opere. Pasionat, bun observator, curios, dar și visător, și fantezist, acest știe-tot genial continuă să fascineze chiar și la cinci sute de ani de la moartea sa.

În toate lucrările, notele, schițele și desenele sale, a vrut să aducă o cunoaștere universală, permițându-i fiecăruia să gândească, să reflecteze și să învețe, așa cum a făcut el de-a lungul întregii vieți.

Această carte despre viața lui Leonardo da Vinci este însoțită de 3 broșuri care conțin lucrări ale sale și o invenție pe care o poți construi.

Mai multe informații
EdituraDidactica Publishing House
Colecție Paladin Science-Fiction
Ediția cărții a VII-a
ISBN 5948495005160
Traducător Silviu Genescu
Număr de pagini 48
Formatul cărţii 23.5 x 32 cm
Tip copertă cartonata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsLeonardo inventatorul
Rating-ul tău