Limite si incalcarea limitelor in psihanaliza

în stoc
SKU
a256890
Preț special 44.25 LEI Preț standard 59.00 LEI
Pe scurt
,,Se stie ca incalcarea limitelor in psihanaliza, desi mai putin frecventa decat in alte psihoterapii, nu este absenta...Autorii abordeaza limitele si incalcarea limitelor istoric, oferind documentare bogata din trecut si prezent. Din punctul lor de vedere, limitele sunt de doua tipuri: limitele dintre pacient si analist in situatia analitica si limitele intre eu si inconstient atat la pacient cat si la analist... In descrierea tipurilor de patologie cel mai frecvent intalnite la analistii care transgreseaza limitele, Gabbard si Lester diferentiaza cazurile rare de tulburare psihotica de cazurile mai frecvente de puneri in act psihopatice si parafilice, cei bolnavi de iubire, si acting out masochist...Recomandarile autorilor pentru preventia si gestionarea incalcarii limitelor stimuleaza reflectia." - Otto F. Kerenberg, M.D.
Mai multe informații
EdituraTrei
Colecție Psihanaliza contemporana
ISBN 9786064018632
Traducător Laura Netea
Număr de pagini 320
Formatul cărţii 14 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsLimite si incalcarea limitelor in psihanaliza
Rating-ul tău

Se stie ca incalcarea limitelor in psihanaliza, desi mai putin frecventa decat in alte psihoterapii, nu este absenta...Autorii abordeaza limitele si incalcarea limitelor istoric, oferind documentare bogata din trecut si prezent. Din punctul lor de vedere, limitele sunt de doua tipuri: limitele dintre pacient si analist in situatia analitica si limitele intre eu si inconstient atat la pacient cat si la analist... In descrierea tipurilor de patologie cel mai frecvent intalnite la analistii care transgreseaza limitele, Gabbard si Lester diferentiaza cazurile rare de tulburare psihotica de cazurile mai frecvente de puneri in act psihopatice si parafilice, cei bolnavi de iubire, si acting out masochist...Recomandarile autorilor pentru preventia si gestionarea incalcarii limitelor stimuleaza reflectia.

Otto F. Kerenberg

Glen Gabbard este profesor de psihiatrie si director al Clinicii de psihiatrie din cadrul Facultatii de Medicina Baylor din Houston, precum si psihanalist formator si supervizor la Institutul de psihanaliza Galveston din Houston. De asemenea, este redactor-sef si totodata redactor pentru America de Nord, al Revistei Internationale de Psihanaliza. A publicat si coordonat peste 15 volume, dintre care, la Editura Trei, a aparut Tratat de psihiatrie psihodinamica.

Conflictele legate de identitatea de gen si de orientarea sexuala pot constitui aspecte importante ale relatiilor dintre analisti si pacienti. Unii analisti barbati, nesiguri cu privire la propria masculinitate, detin o puternica dorinta ca pacientele sa le valideze atractivitatea barbateasca. Punerile in scena sexuale cu o pacienta pot reprezenta o maniera prin care analistul incearca sa se convinga ca este cu adevarat barbat si ca este dorit din punct de vedere sexual de femei. In dimensiunile transferential-contratransferentiale ale procesului analitic, ambii membri ai diadei analitice reprezinta obiecte interzise, astfel ca relatiile sexuale dintre analist si analizand sunt simbolic incestuoase. Cu alte cuvinte, limita transgresata este aceea dintre sine si un obiect incestuos interzis.

 

Glen O. Gabbard