Literatura polonă

în stoc
SKU
a266327
38.00 LEI
Pe scurt
„Volumul de față cuprinde studii și articole consacrate celor mai importanți poeți și prozatori polonezi de-a lungul timpului, de la Renaștere până la perioada modernă și postmodernă. Succesiunea cronologică a reflecțiilor critice permite înțelegerea specificului diferitelor perioade literare și pune în evidență totodată o anumită dinamică a procesului literar polonez. De fiecare dată, am avut în vedere scoaterea în relief a unor trăsături esențiale ale fiecărei opere analizate (idei și motive dominante, structuri narative și poetice). Această carte oferă o imagine reprezentativă asupra literaturii polone în context european, fiind totodată un important instrument didactic, destinat studenților, masteranzilor și doctoranzilor de la secțiile de filologie, precum și celor interesați de cultura și literatura polonă.” Constantin Geambașu
Mai multe informații
EdituraTracus Arte
ISBN 9786060235002
Număr de pagini 312
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsLiteratura polonă
Rating-ul tău

„Volumul de față cuprinde studii și articole consacrate celor mai importanți poeți și prozatori polonezi de-a lungul timpului, de la Renaștere până la perioada modernă și postmodernă. Succesiunea cronologică a reflecțiilor critice permite înțelegerea specificului diferitelor perioade literare și pune în evidență totodată o anumită dinamică a procesului literar polonez.

De fiecare dată, am avut în vedere scoaterea în relief a unor trăsături esențiale ale fiecărei opere analizate (idei și motive dominante, structuri narative și poetice). Această carte oferă o imagine reprezentativă asupra literaturii polone în context european, fiind totodată un important instrument didactic, destinat studenților, masteranzilor și doctoranzilor de la secțiile de filologie, precum și celor interesați de cultura și literatura polonă.”

Constantin Geambașu